Annons
Nyheter

Landslagsspelare på väg till TFF

Den meriterade rwandiske landslagsmannen Olivier Karekezi är inbjuden till TFF. – Han är jätteintressant för oss. Det är inget provspel direkt, mer att vi ska stifta bekantskap med varandra, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2014
Olivier Karekezi, här i HIF-tröjan. Snart i TFF:s?
Olivier Karekezi, här i HIF-tröjan. Snart i TFF:s?Foto: 

Olivier Karekezi har spelat flera år i Sverige och har gjort bra ifrån sig. I Öster senast i Sverige var han bofast i laget säsongerna 2010–2011, men då som mittfältare i superettan. I HIF i allsvenskan, 2005-2007, spelade Karekezi både anfallare och mittfältare. HIF hade ofta Henke Larsson och Luton Shelton på topp då, ändå gjorde Karekezi 18 mål under sin tid i klubben.

– Han tränar med oss idag (läs fredag) och på måndag. Det är bara att hoppas att vi får ett bra intryck av varandra, säger Kronvall.

Annons

Den 30-årige anfallaren har också spelat i Rwandas landslag.

– Han är Bosman nu och fri att gå. Han behärskar både mottagnings- och djupledsspelet, recenserar Kronvall.

Senast representerade Karekezi Bizertin i Tunisien och han har även spelat för norska HamKam och APR i hemlandet Rwanda.

– Karekezi har sin familj här i Sverige och vill komma närmare den. För oss är det naturligtvis jätteintressant om han vill spela här, säger Kronvall.

Gammle TFF-bekantingen Robin Jacobsson fortsätter också att träna med TFF. Med på fredagens träning var också, som TA skrivit tidigare, Tibor Cica och Vasko Mitrovic.

– Vi jobbar med en hel del nya namn, vi får se var allting landar, säger Kronvall.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons