Annons
Nyheter

Lämnar TFF efter 23 år

I 23 år har Yousef Fakhro spelat fotboll i TFF. Nu är den tiden över. 29-åringen har tackat nej till en fortsättning i klubben.
Nyheter • Publicerad 14 december 2012
Yousef Fakhro jublar efter sitt mål borta mot Gefle 2008. Ett mål som var det enda i den matchen, och ett mål som blev det enda i allsvenskan som försvararen gjorde.
Yousef Fakhro jublar efter sitt mål borta mot Gefle 2008. Ett mål som var det enda i den matchen, och ett mål som blev det enda i allsvenskan som försvararen gjorde.Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX

Igår berättade TA-sporten att Fredrik Jensens tid i TFF är över. Dagen efter tackar en annan ikon i klubben för sig.

Försvararen Yousef Fakhro har spelat fotboll i klubben sedan han var sex år, de tio senaste säsongerna i A-laget.

Annons

Men nu är förhållandet över.

– Den här dagen skulle komma förr eller senare. Tyvärr gör den det nu när vi ramlat ner i division ett, säger Yousef Fakhro.

Men till skillnad från Fredrik Jensen är det inte säkert att Fakhro slutar med elitfotboll. Allt han vet är att han inte kommer att spela i TFF mer.

– Jag blev erbjuden ett ettårskontrakt av TFF men jag tackade nej. Det har lite med mitt jobb att göra, jag får inte vara tjänstledig längre för min arbetsgivare eftersom det inte handlar om elitfotboll, berättar Fakhro som jobbar som polis.

Han har jobbat deltid de senaste åren och ska nu gå upp lite i tid.

– Det handlar om lika många träningar med TFF som innan, men nu är det inte skäligt betalt för det längre. Det går inte att spela i TFF mer för mig.

Han har haft på känn att detta var hans sista år i klubben, oavsett om klubben åkt ur eller inte, eftersom hans kontrakt gick ut denna vinter.

– För tre år sedan när jag skrev på mitt kontrakt med TFF funderade jag redan då på om jag skulle byta klubb. Jag hade anbud från en annan klubb då och från en klubb i Dubai, men de erbjöd mig bara ett sexmånaderskontrakt. Jag valde TFF eftersom de erbjöd mig tre år, berättar Fakhro.

Nu blir det inga fler.

– Det kändes riktigt konstigt att lämna Vångavallen efter sista träningen när jag packade mina saker. Jag har gått till Vångavallen sedan jag var sex år. Det har varit mitt andra hem. Klubben har gjort mycket för mig, berättar Fakhro, som har gjort 115 tävlingsmatcher för TFF i allsvenskan och superettan.

Annons

Men han kommer att fortsätta att spela fotboll.

– Jag känner att jag har mycket mer att ge. Jag har pratat lite med en klubb, vi får se vad som händer.

Men han flyttar antagligen inte från Trelleborg.

– Helt ärligt ska det mycket till för att jag ska flytta. Jag har min familj här och mitt jobb.

Vilka är dina bästa minnen från åren i klubben?

– Det är svårt att komma på något så här direkt, man har många goda minnen. Men hela 2006 när vi gick upp i allsvenskan var ett bra år. Sedan kommer man ihåg de mål man har gjort eftersom de inte är så många. 2010 var också ett gott år (femma i allsvenskan), jag kommer särskilt ihåg att vi vann tre bortamatcher i Göteborg i följd.

Debuten skedde på Ängelholms IP i superettan 2002.

– Jag fick pris som bästa spelare i den matchen. Bara någon minut efter att speakern ropat ut det blev jag utvisad. Jag var väl lite för het, skrattar Fakhro.

Roliga minnen från TFF-tiden har han också när Jens Sloth och Mattias Thylander spelade i laget.

– Det var Jens och Thylander mot mig. Det gick inte en dag utan att något märkligt hände, berättar Fakhro som särskilt minns en dag.

Annons

– Jag hade en cabriolet ett tag och när jag kom till träningen med den en dag lämnade jag den öppen. När jag kom tillbaka till parkeringen efter träningen var det fullt med buskar och kvistar i hela bilen.

– Men Jens och Thylander fick igen. Dagen efter hade jag med mig en burk surströmming och placerade dem på olika ställen i deras kläder, säger Fakhro och skrattar åt minnet.

Men nu blir det inga fler TFF-minnen.

TFF är uteslutet även i framtiden om laget skulle gå upp igen.

– När jag väl har lämnat har jag lämnat. Det har varit en del av livet men nu är det slut, konstaterar Yousef Fakhro.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons