Annons
Nyheter

Lagkamraterna fick Jensen att välja TFF

Först skrev han på nytt kontrakt. Sedan åkte han till Småland och sköt sin första älgtjur. – Klubben är som en stor familj, här är spelare jag trivs med. Jag tror inte jag kan hitta bättre lagkamrater någon annanstans, säger Fredrik Jensen om varför han fortsätter i TFF.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010
Tom Prahl och Fredrik Jensen.
Tom Prahl och Fredrik Jensen.Foto: 

Som TA-sporten kunde avslöja förra veckan så har den 25-årige TFF- forwarden bestämt sig för att stanna i klubben. Ett nytt treårskontrakt är påskrivet, men huvudpersonen har hållit sig undan.

Jensen drog till skogs och har jagat i flera dagar.

Annons

– Fantastiskt skönt att ha bestämt sig, man mår inte jättebra när man inte vet vart man ska, säger Fredrik Jensen som uppvaktades av Landskrona Bois.

– Ju längre tiden gick desto mer stressig kände man sig. Vi diskuterade situationen, jag och pappa, och jag kände att jag behövde bestämma mig. När jag vaknade morgonen efter kändes TFF som det bästa alternativet. På morgonen tog jag beslutet, körde ner till Lasse Larsson och skrev på.

Varför blev det TFF?

– Jag vet vad jag har haft här. Klubben är som en stor familj, här är spelare jag trivs med som backar upp mig. Jag tror inte jag kan hitta bättre lagkamrater någon annanstans, säger Fredrik Jensen.

Hur mycket spelade det in att TFF spelar i allsvenskan och Landskrona i superettan?

– Det intresserar mig inte. Det är fotboll som ska spelas. Om TFF hade ramlat ur hade det inte varit en avgörande faktor. Hur man trivs och hur man vill ha det är viktigare.

Fredrik Jensen har varit i TFF i fyra år. Det första året fick han helt spolierat på grund av en knäskada. Därefter har han gjort 70 allsvenska matcher och 19 mål.

Vad tycker du att du har utvecklat under dina år i TFF?

– Jag har utvecklat allt och behöver fortsätta att utveckla allt. Jag får jobba lite hårdare på det tekniska, men jag har blivit mycket bättre på det också.

Varför har du blivit så populär bland supportrarna?

Annons

– Jag vet inte, det kan vara en inställningsfråga, det jag gör gör jag alltid till hundra procent.

Jensen firade sitt nya kontrakt genom att fälla skogens konung.

– Väldigt roligt. Jag hade bara skjutit en kalv tidigare, säger Fredrik Jensen som har tagit vara på hornen och kommer att sätta upp trofén hemma i lägenheten.

Några protester från sambon Christina räknar han inte med.

– Hon kan inte gnälla på det, jag bidrar med mycket kött i frysen.

Fram tills försäsongen drar igång den 7 december ska Jensen jaga, vila och träna lite på egen hand.

Någon långresa är inte inplanerad.

– Jag är ingen semestermänniska. Det är väldigt sällan jag åker utomlands. Det blir en gång om året, när vi åker på träningslägret.

Älgjakt blir det desto mer av.

– Nästa helg åker vi upp igen, säger han.

Annons

…men klubben letar anfallare till startelvan

Fredrik Jensen stannar, Andreas Grahm har värvats, men TFF behöver ännu en forward till nästa säsong.

– Vi vill ha en bra forward som går in i startelvan. Det blir inte enkelt, forwards är det absolut svåraste att hitta, säger klubbdirektören Lasse Larsson.

Inför nästa säsong förhandlar TFF om förlängning med mittbacken Peter Abelsson och jobbar på att få behålla Tuomo Turunen, mittbackslånet från IFK Göteborg.

Det tredje spåret man jobbar på är att hitta ytterligare en forward.

– Det kan vara en renodlad forward som gör mål, det kan vara en hängande, spelskicklig forward, inte så mycket en djupledslöpare, säger tränaren Tom Prahl.

Vad säger du om att Fredrik Jensen blir kvar?

– Jag är glad att Fredrik Jensen väljer att stanna hos oss. Det innebär att vi får behålla en farlig forward, ett djupledshot som vi vill ha kvar. Det bör finnas mycket mer potential att hämta hos Fredrik, säger Tom Prahl.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons