Annons
Nyheter

Kylslagen TFF-premiär

Det blev 1–1 i premiären i superettan mellan TFF och Ängelholms FF.
Nyheter • Publicerad 6 april 2012
Foto: 
Oavgjort i premiären.
Oavgjort i premiären.Foto: 
Foto: 

Det blev en kylig TFF-premiär. Rena vintervindarna och "bara" en poäng mot Ängelholm, 1–1 (1–0).

– Jag känner besvikelse. Totalt skapar vi för lite och vi är för passiva i andra halvlek, sa TFF-tränaren Alf Westerberg.

Annons

TFF är favorittippade i superettan. I den första halvleken i premiären mot Ängelholm visade laget att det finns fog för det. Den andra halvleken var däremot inte av tillräckligt bra kvalité.

– Vi tappar boll alldeles för enkelt i andra halvlek, sa Westerberg efter den oavgjorda premiären på Vångavallen.

TFF fick en bra start. Efter en kvart gjorde Kristian Haynes säsongens första TFF-mål. Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski missade en utboxning. Bollen hamnade hos Haynes nära mål, han vände om och sköt, bollen hade inte mycket fart men tillräckligt mycket för att rulla över mållinjen.

– Det var lite tur att den gick in. Jag tror den studsade på någons ben innan den gick in. Jag trodde att vi skulle växa efter målet, vi var bättre än dem i första men andra målet kom inte, det var synd, säger Kristian Haynes.

TFF hade kontroll på matchen i första halvlek. Efter en halvtimmes spel var bollen på mållinjen två gånger om då Mattias Adelstams hörna höll på att skruva sig in i mål direkt vid första stolpen men Pyzdrowski räddade, returen gick rakt ut, Haynes nickade men då var en Ängelholmsförsvarare på rätt plats.

Utöver det skapade TFF inte de vassa målchanserna trots spelövertaget.

– Våra ytterbackar måste kliva på mer och vi ska ha ett högre passningstempo. Nu blev det i huvudsak i omställningsspelet som vi skapade möjligheter, sa Westerberg.

Men när andra halvlek startade var Ängelholm mer aggressiva än TFF-spelarna. Och åtta minuter in i halvleken kvitterade förre TFF-spelaren Björn Westerblad när han fick stå fri vid straffområdeslinjen och kunde ta hand om bollen sedan den nickats bort efter en hörna.

– Jag blir lite konfunderad över att de fick göra mål så enkelt, det kändes billigt, sa Westerberg.

Det var först sista kvarten som TFF skapade chanser igen. Bästa läget att avgöra matchen fick Mattias Adelstam i andra övertidsminuten när han helt plötsligt fick bollen fri framför mål, men Matt Pyzdrowski var snabbt ute och räddade.

Annons

– I slutskedet av matchen har vi den aktivitet och rörelse som krävs, sa Alf Westerberg.

Han tog ut en startelva först dagen innan premiären, han valde spela med Magnus Andersson på mitten och Tobias Mattsson bredvid Tuomo Turunen på mittbackspositionerna.

– Vi behöver Magnus tvåvägsspel på mitten för att vinna boll. Tobias har gjort en gedigen försäsong. Backlinjen fungerade bra idag. Förutom målet skapar de ingenting, sa Westerberg.

Nästa fredag ställs TFF mot ett nytt förmodat topplag, Öster borta.

– Vi ska spela mer efter backen än vad vi gjorde idag, ansåg Kristian Haynes.

– Nu är vi igång i alla fall. Det är skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher. Vi ska försöka ha ett högre passningstempo och bli bättre på att bygga nerifrån, det har vi gjort framgångsrikt tidigare, sa Haynes.

Maria Sällberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons