Nyheter

Kronvall fortsätter som klubbdirektör

TFF meddelade på tisdagen att Mattias Kronvall blir kvar som klubbdirektör i TFF. – Mattias har gjort ett bra jobb. Det har inte funnits någon kritik riktad mot honom, säger Stefan Nilsson, vice ordförande i TFF.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012
Mattias Kronvall.
Mattias Kronvall.Foto: Oskar Annermarken

Enligt vad TA-sporten erfar är det många som har sökt tjänsten som klubbdirektör.

– Jag vill inte gå in på hur många som har sökt, men det är fler än Mattias, säger Stefan Nilsson som tillsammans med Mattias Kronvall ska leda arbetet med tillsättningen av de tre övriga heltidstjänsterna i den nya organisationen.

Mattias Kronvall ska i sin nya arbetsbeskrivning också ha rollen som sportchef och få utökade arbetsområden inom ekonomi och administration.

Förra veckan sade TFF upp sina sju tillsvidareanställda för att rädda klubben från konkurs. Den nya organisationen ska innehålla fyra heltidstjänster som samtliga ska få fler ansvarsområden.

Den 8 oktober ska klubben ha tillsatt tjänsterna.

Den nya organisationen ska sedan träda i kraft den 1 januari 2013.

En förutsättning för att den nya organisationen ska gälla är dock att TFF håller sig kvar i superettan. Annars väntar nya besparingar.

– Vi måste vara realistiska, det kan hända att vi åker ur. Men den diskussionen får vi ta då, säger Stefan Nilsson, vice ordförande i TFF.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.