Annons
Nyheter

Kristian Haynes till Mjällby

Kristian Haynes är förlorad för TFF. Den 32-årige mittfältaren har skrivit på för tre år med Mjällby.
Nyheter • Publicerad 22 december 2012
Kristian Haynes nästa klubb blir Mjällby.
Kristian Haynes nästa klubb blir Mjällby.Foto: 

Kristian Haynes hade anbud från allsvenskan från både Mjällby och Halmstad. Ändå hoppades TFF länge att mittfältaren skulle stanna i TFF som spelande assisterande tränare. Men så blir det inte. Haynes skrev på fredagskvällen på för Mjällby.

– Mjällby har varit angenäma att värva mig och jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, säger Haynes till TA-sporten.

Annons

Haynes träffade även Halmstads BK för ett par veckor sedan.

– Det har inte varit så mycket action därifrån sedan jag var där. De skulle komma tillbaka men sedan har jag inte hört så mycket. Samtidigt har Mjällby legat på och nu tyckte jag att det var dags att ta ett beslut, förklarar Haynes sitt val.

Kristian Haynes har spelat i TFF i nio säsonger och varit vice lagkapten de senaste säsongerna. Totalt blev det 211 matcher i allsvenskan och superettan med TFF. Han spelade även i AIK under tre år, 2005-2007.

– Klart det känns speciellt att lämna Trelleborg. Jag hade planer på att stanna här. Jag har mycket hjärta för föreningen. Tråkigt att lämna efter två tunga år men jag vill ta chansen att spela i allsvenskan igen, säger Kristian Haynes och fortsätter:

– Man vet ju inte hur många år man har kvar och jag ville ta chansen att spela i allsvenskan igen. Det har varit en jobbig månad och det är skönt att ha tagit ett beslut, säger Haynes som fyllde 32 år i torsdags.

Anbudet om att bli assisterande tränare i TFF lockade men kom lite för tidigt.

– Jag är sugen på det spåret men den chansen kommer nog att finnas kvar i mitt liv. Jag är tacksam för att TFF gjort allt de kunnat för att behålla mig, hade jag varit 34-35 år hade det kanske varit i ett annat läge, förklarar Haynes.

Han har skrivit på ett kontrakt över tre år och kommer nu att flytta till Listerlandet tillsammans med sin familj.

– Det ska bli roligt. Det är ändå i allsvenskan det händer och det ska bli kul att få spela där igen, säger Haynes.

Taner Caliskan
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons