Nyheter

Krampaktigt TFF-genrep

TFF-genrepet mot seriekollegorna i Varbergs Bois blev krampaktigt. Bakom 1–1 (1–0) på Påskbergsvallen döljer sig både problem och möjligheter inför seriespelet. Fast nykomlingen Varberg kommer säkert att ställa till det för många lag.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2012

Den allra bästa kvaliteten i Varberg visade förre TFF-aren Thommie Persson. Han sopade undan det mesta som kom i hans väg och därmed också i Fredrik Jensens väg.

Två andra ex-TFF:are – Joakim Sjöhage och Jonatan Berg – fanns med i Varbergs startelva och även dessa gjorde bra ifrån sig.

Kanske träffade målvaktstränaren, Jan Ericsson, rätt, när han betygsatte Sjöhage.

– Så mycket som Sjöhage sprang i dag det gjorde han inte sammanlagt i TFF!

Analysen var väl med glimten i ögat, men till sanningen hör att Sjöhage verkligen sprang mycket och störde därmed också TFF-försvararna. Sjöhage verkade trivas allra bäst på högerkanten.

Jonatan Berg hade hand om alla offensiva fasta situationer för Varbergs del och gjorde det bra.

Varberg inledde i ”vansinnestempo” och man förstod ganska snart att det tempot skulle man inte orka med matchen igenom. Men man bet sig ordentligt fast på TFF-planhalvan under den största ivern framåt och då kom också ledningsmålet till 1–0. Redan efter elva minuter.

– Det är ju oturligt att Turunen blir nedtacklad efter att vi tappat bollen på mitten. Där blir det fritt fram i mitten, säger Alf Westerberg.

Till saken hör, att de båda omnämnda ex-TFF:arna i allra högsta grad var delaktiga i ledningsmålet. Joakim Sjöhage missade i förstalägen, men Jonatan Berg kom i andraläget och slog in bollen med en patenterad höger ytterskruv förbi en chanslös Zlatan Azinovic.

1–0 alltså, men efterhand tog TFF över initiativet. Det varade till och med första kvarten in i andra halvlek, men någon direkt målchans kom man inte fram till. Inte ens en halvchans.

När kvitteringen väl kom var det mittfältaren Ibrahim Koroma, som följt med upp i anfallet, som från nära håll kunde peta in bollen i målet. Förspelet var ett fint vänsteranfall, där inhoppande Jonathan Asp hittade Koroma med bollen.

Lite konstigt och lite väl onödigt släppte TFF – ganska snart efter kvitteringen – över initiativet till Varberg igen och det var också hemmalaget som låg närmast ett segermål.

Under slutminuterna var det Zlatan Azinovic i TFF-målet som räddade oavgjort när han gjorde en paradräddning på en hemmastyrning.

– En jätteviktig match. Vi pratade om det både före och efter matchen, att precis så här kommer det att bli i superettan. Flera lag kommer att kämpa som Varberg gjorde i dag för att ta poäng, det kommer att bli tuffa matcher. Skönt att vi orkade fram till en kvittering, säger Alf Westerberg.

De båda nyförvärven från HIF, Mohamed Ramadan och Sebastian Carlsen, kom in i andra halvlek. Carlsen ersatte Zoran Jovanovic direkt efter pausen. Ramadan kom in med kvarten kvar och ersatte Mattias Adelstam – en otacksam roll eftersom bollen mestadels då fanns i TFF:s försvarsområde.

– Sebastian gör det helt okej och visar skicklighet i bollbehandlingen, summerade Alf Westerberg de båda inhoppen.

Slutligen noterades att såväl Tuomo Turunen som Yousef Fakhro höll efter skadeuppehållet. Turunen spelade hela matchen och Fakhro sista kvarten.