Annons
Nyheter

Klart att Sundin lämnar TFF

(Uppdaterad 17.20) Så kom då nyheten som talar om att TFF tappar årets kanske nyttigaste spelare, Erik Sundin. Med ett utgånget TFF-kontrakt har Erik länge funderat på klubbvalet inför 2009 och många trodde nog att det lutade åt Stockholm och "hemmavid" för Eriks del. Nu blir det i stället HIF som får dra fortsatt nytta av Eriks fotbollstjänster.
Nyheter • Publicerad 23 december 2008
Erik Sundin lämnar TFF för HIF. Bild: Scanpix
Erik Sundin lämnar TFF för HIF. Bild: ScanpixFoto: 

En och annan "TFF-blind" har nog hoppats på ett nytt kontrakt med Tom Prahl som fortsatt tränare. Har man dock lyssnat lite extra noga på Eriks funderingar - ja, då har man tidigt förstått att detta egentligen aldrig varit aktuellt.

Samtidigt kom beskedet om HIF ändå en aning överraskande, eftersom inte minst Eriks sambo Lisa önskat sig tillbaka till hufvudstaden.

Annons

- Det har varit mycket förhandlingar även här hemma men Lisa har visat stor förståelse och vi har tagit ett gemensamt beslut, så det är inga problem, menar Erik.

Båda flyttar till Helsingborg inom kort och Erik ansluter till HIF-truppen efter helgerna. Så här säger han om den trupp han kommer att ingå i:

- Många jättebra spelare och det blir säkert tufft att ta en plats i startelvan. Det gäller att kriga på och får jag bara vara skadefri, så ser jag hoppfullt på mina möjligheter. Sammantaget känns det väldigt inspirerande att få chansen i HIF och vem säger väl nej till att kanske få spela i samma lag som "Henke"? Inramningen är ju också en helt annan med 10 000-11 000 åskådare på varje match och dessutom med en riktigt fin arena som hemmaplan.

Erik Sundin kom till TFF inför fjorårssäsongen och kom då från Assyriska. Moderklubben är dock AIK och till Assyriska kom Erik efter spel i Väsby.

- Jag fyller snart 30 och det känns kul att testa något nytt. Det har dock varit två mycket fina år i TFF och speciellt sista året har det känts riktigt bra för hela laget.

HIF:s sportchef, Jesper Jansson, bekräftar inte bara övergången utan även HIF:s tidiga intresse för Erik:

- Ja, vi har följt Erik ganska länge och han har ju gjort en väldigt fin höst med TFF. Vi tror att han kompletterar vår trupp på ett väldigt bra sätt med sin snabbhet och sitt djupledsspel och som skapar oro i motståndarförsvaret.

Jesper gör också jämförelsen med TFF, när det gäller att utnyttja Erik på bästa sätt.

- I TFF har Erik kanske tvingats ligga lite längre bak i laget medan vi har möjligheten att använda oss av honom längre upp i banan och det gagnar väl också hans målfarlighet ännu mera.

Erik Sundin har tecknat ett tvåårskontrakt med HIF och som ger honom option för ett tredje år.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons