Annons
Nyheter

Jocke Nilsson har bollen

TFF går i väntans tider. Ännu har klubben fått besked huruvida Joakim Nilsson stannar eller inte. – Det är främst allsvenskan som gäller. Jag hoppar troligen inte på ett bud från något lag i Superettan, säger Joakim Nilsson.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2013
Stannar Joakim Nilsson i TFF?
Stannar Joakim Nilsson i TFF?Foto: Anna Wahlgren

TFF:s rutinerade mittfältsmotor Joakim Nilsson, 28, saknar de större fotbollssammanhangen. Med allsvensk rutin från TFF, MFF och Mjällby var det rena nostalgitrippen för ”Jocke” när TFF mötte Champions League-rutinerade FC Köpenhamn i en träningsmatch i onsdags.

– Det var kul med ett sådant motstånd, att känna att man håller och klarar av det, säger Jocke.

Annons

När försäsongen startade var det inte tänkt att Jocke Nilsson skulle ingå i TFF:s trupp. Han ansågs vara för skadebenägen, men efter att ha tränat med laget visade Jocke att han var kvitt alla skador. TFF högg då till direkt.

– Kontraktet går ut i november, men jag och TFF har rätt att bryta kontraktet i slutet av juli, berättar Jocke.

Och det är Jocke som har serven.

– Det är klart att vi vill behålla Jocke. Vi har pratat med honom och bollen ligger där, säger Stefan Nilsson, vice ordförande och fotbollsansvarig i TFF.

Vad har ni erbjudit?

– Det är ingen pengafråga, snarare att Jocke vill spela högre upp. Det är viktigt att vi vinner de närmaste matcherna, då kan vi ”sockra” budet om vi når Superettan, säger Stefan Nilsson.

Joakim Nilsson har ännu inte bestämt sig, transferfönstret är öppet augusti ut.

– Klubbarna har det kämpigt nu och är mer försiktiga med sina pengar. Det är bra, tycker jag, även om det är sämre för oss spelare. Men att spela i allsvenskan igen vore kul, säger Jocke.

Har du fått något bud?

– Nej, inget konkret, men jag har några krokar ute. Vi får se.

Annons

I senaste matchen borta mot Karlstad var det Jocke som styrde och ställde och gjorde ett mål och det avgörande passet till segermålet.

– Det gick bra, kul att kunna bidra och bli matchhjälte igen.

Hur är det med formen?

– Bättre och bättre. Tajmingen i matchsituationerna sitter nu. De första matcherna i våras efter skadan var inte så bra.

Hur trivs du med att spela i division ett?

– Bra med klubben, sämre med serien. Framförallt är det tempot som skiljer mot de högre serierna och då kan det vara svårt att lyfta sig själv. Speciellt om man spelar för 164 åskådare och är van vid lite fler, man får ingen gratis tändvätska.

Tränaren Anders Grimberg ser naturligtvis Jocke Nilsson som en viktig kugge.

– Vissa matcher har han dominerat mittfältet totalt. Och det gör han med sin klokhet, de yngre lyssnar och lär, säger Grimberg.

Det märks också på träningarna. När det blir för mycket tjongande säger han till.

– Håll nu i bollen lite, skriker han efter tre misslyckade uppspel av träningskamraterna.

Annons

Efter träningen ler Jocke.

– De ska veta att de lever de små ”glina”. Blir jag irriterade ryter jag till. Men jag vet också hur viktigt det är att ställa krav på varandra, det fick jag lära mig när jag kom upp som senior. Det är utvecklande.

Just att TFF är orutinerat har lyst igenom vissa matcher.

– Det har varit lite svajigt emellanåt. Vi har tappat onödiga poäng mot LB07 och Skövde, till exempel. Nu har vi ett par viktiga matcher framför oss och jag tror att Husqvarna kommer att få en svacka förr eller senare.

– Nu har vi hösten på oss och kan vi undvika slarv ska vi kunna ta en kvalplats. Kval till Superettan är svårt, men allt kan hända i två matcher.

Men först gäller Oddevold på söndag.

– Vi har inte haft matchgenomgång än så jag vet inte så mycket om dem. De verkar ju svårslagna eftersom de bara förlorat två matcher. Men vi är på väg uppåt och trivs bra hemma så jag tror vi vinner, säger Jocke.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons