Annons
Nyheter

Jens Sloth : Jag var väldigt nära att ge upp

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2008

Har ditt yrke som fotbollsspelare blivit som du föreställde dig för åtta år sedan?

– Ja det tycker jag. När man är så ung som jag var då så hade jag högre mål, drömde om att spela i United och så, men i stort sett har det blivit som jag tänkt. Jag har alltid varit försiktig med mina mål, och varit hemkär också.

Annons

Du kom till TFF 1996 (från Östra Torp). Har du aldrig varit nära att lämna?

– Nej aldrig. Jag har alltid förlängt mitt kontrakt när jag haft ett år kvar på det gamla. I den här situationen, med ett kontrakt som går ut om ett halvår, har jag aldrig varit.

Hur blir det med fortsättningen nu då?

– Jag förhandlar med klubben.

Positionsbytet till den här säsongen, från mittfältare till back, vad betyder det för din fotbollsframtid?

– Jag har ju fått en nytändning. Jag känner att jag har kvaliteter i mig som jag inte vet hur långt de räcker. Det är svårt att säga vad det betyder, men jag tror jag har bra chans att hålla bra allsvensk klass som mittback.

Kan dina tonårsdrömmar om spel utomlands slå in?

– Jag tänker inte så, jag har inte riktigt det målet. Men i och med att det gått bra i år har de kommit tillbaka lite.

Hur nära har du varit att ge upp fotbollen?

– Jag var väldigt nära inför 2007. Då var det TFF som gav mig möjlighet att träna tre gånger i veckan. Hade inte Conny (Karlsson) kommit med förslaget hade jag inte fortsatt.

Annons

Du har fått mycket beröm under säsongen. Hur hanterar du positiv kritik.

– Min pappa har alltid sagt att när han fick beröm efter en match så ställde han ut skorna i nästa match. Jag har försökt tänka på det och tycker att jag är bra på att ta beröm.

Vid seger på söndag får TFF förmodligen ett poänggap ner till övriga lag i botten. Hur viktig är matchen?

– Man ska inte snacka om måstematch, men det hade varit jävligt skönt med en seger. Lagen under oss tar ju poäng av mittenlagen och med en seger kan vi rikta in oss på mittenplatserna. Av erfarenhet vet jag att det är jobbigt att spela matcher om nedflyttning och för en rolig höst vore en seger bra.

Vad tycker du om Thomas Magnusson?

– Thomas har alltid varit en bra spelare – snabb och kraftfull. Jag såg senast när han gjorde bra ifrån sig på topp. Anfallet är inte hans position men jag tror jag ställs mot honom på söndag.

Hur går det i matchen?

– Jag tror vi vinner med 1–0, Fredrik Jensen målskytt.

Vad gör du om åtta år?

– Då är jag 34 och färdigutbildad inom akademiskt område. Förhoppningsvis spelar jag i allsvenskan.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons