Annons
Nyheter

Jämnt skägg mellan stolparna

I allsvenskan är det fördel Viktor Noring. I U21-landslaget är det fördel Kristoffer Nordfeldt. I kväll möts de båda på Grimsta IP.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Än så länge får Viktor Noring stå vid sidan i U21-landslaget. BP-målvakten Kristoffer Nordfelt är förbundskaptenens förstaval, men ikväll har Noring chans att visa vem som är bäst.
Än så länge får Viktor Noring stå vid sidan i U21-landslaget. BP-målvakten Kristoffer Nordfelt är förbundskaptenens förstaval, men ikväll har Noring chans att visa vem som är bäst.Foto: Tomas Nyberg

Två år, 24 allsvenska matcher och lite skäggstubb skiljer dem åt. I grunden är de dock väldigt lika, TFF:s Viktor Noring och BP:s Kristoffer Nordfeldt.

– Vi påminner mycket om varandra. Han är lugn, harmonisk och ödmjuk. Det är jag med, säger Viktor Noring.

Annons

De båda har blivit vänner genom U21-landslaget. Som truppens två målvakter har förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Jörgen Lennartsson placerat dem i samma rum.

– Nackdelen är så klart om de blir sjuka och smittar varandra, men vi tycker att fördelarna att låta dem dela rum väger upp. Det blir ett bra team där de stöttar och hjälper varandra, de har blivit bra kompisar, säger Jörgen Lennartsson.

Kristoffer Nordfeldt har abonnerat på platsen mellan stolparna under duons gemensamma landslagstid. Viktor Noring utmanar ständigt men har ännu inte lyckats ta sig förbi.

– Vi tar ut den spelare som är bäst. Just nu ligger Nordfeldt före i erfarenhet, han har många år i U21 nu och mer erfarenhet om man jämför dem, säger Lennartsson.

Att vara både konkurrenter och vänner kan tära på relationen. För Noring/Nordfeldt är det dock inga problem.

– Självklart vill man alltid spela men på något sätt så gäller det att visa respekt mot den som spelar. För oss är det inga problem vi pushar varandra, den som inte spelar pushar, säger BP-målvakten.

TFF-målvakten håller med.

– Det är bara bra med konkurrens. Det gör att vi tränar hårdare vilket gynnar oss båda.

Som rumskamrater gör de en del tillsammans. De följer tv-serien Entourage, tittar på film och utmanar varandra i diverse spel. När det gäller den senaste tävlingen i simulerad golf råder det delade meningar om resultatet.

– Hälsa att jag slog honom i long drive competition, säger Nordfeldt.

Annons

Något som får fart på Noring.

– När det gäller längsta drive vann han men jag vann när det gällde att komma närmst hålet, så där är han lite ful...

Pikarna fortsätter. Enligt Nordfeldt är Noring en hejare på att ligga i sängen och surfa runt på internet med sin bärbara dator.

– Jo visst blir det lite dator, för jag pallar inte spela poker och förlora en massa pengar, kontrar Noring.

På planen är Noring den lugna medan Nordfeldt är den energiske. Jörgen Lennartsson gör följande analys.

– Viktor är två år yngre men trots sin ungdom har han slagit sig fram som ordinarie i allsvenskan och börjat få erfarenhet. Viktor är stabil och har bra räckvidd. Han är bra på det mesta i spelet men kan utveckla spelet med fötterna. Kristoffer är bättre med fötterna. Han är explosiv men har inte samma längd, säger U21-landslagets förbundskapten.

De båda målvakterna får beskriva varandra med tre ord:

– Viktor är ödmjuk, rolig och skäggig.

–  Skäggig, han ska inte säga något, han är också skäggig. Jag är ödmjuk, inte skäggig, och omtänksam. Krille är Teknikintresserad och modeinriktad, han lägger mycket pengar på kläder och vill se bra ut. Han försöker i alla fall. Sen är han en bra lagkamrat och vän, säger Viktor Noring.

När det gäller kvällens match är de båda överens. Brommapojkarna behöver dagens poäng bättre än TFF.

Annons

– Det är kanske BP som behöver vinna mest så de inte kommer in för mycket i bottenstriden. Vi har haft svårt med bortaspelet så självklart blir det en tuff uppgift. Men jag hoppas det blir tre poäng för oss, då är kontraktet nästan säkrat, säger Viktor Noring.

Kristoffer Nordfeldt har personlig revansch att ta. Senast mot Kalmar släppte han in tre billiga mål.

– Jag får visa att jag inte är lika dålig som sist. Jag hoppas att vi vinner för vi behöver poäng. Vi ligger sämre till så det här är en match som är viktig för oss, säger 21-åringen.

Det är dock övertag för Trelleborg enligt Jörgen Lennartsson.

– Det luktar fördel TFF, säger U21-landslagets förbundskapten.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons