Annons
Nyheter

Intern kritik i TFF

I torsdags stängdes transferfönstret. I måndags hade TFF-styrelsen möte. På agendan: hur föreningen ska bli bättre på spelarrekrytering. Tidigare förklaring till misslyckandet under sommarens transfermarknad har varit att klubben är kräsen när det gäller nyförvärv. Det är inte hela sanningen.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2008

– Vi kan inte chansa när vi köper nya spelare, det har vi inte råd med. Det är en del av förklaringen, men inte allt, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson.

– Har man som vi sökt efter förstärkning på forwardssidan under lång tid utan att lyckas, då är det något som inte fungerar optimalt.

Annons

Delar av styrelsen satt till sent på måndagskvällen och diskuterade olika lösningar. För problemet har diskuterats internt. – Det här har tagits upp av delar av styrelsen och har påskyndats av Tom (Prahl) och Alf (Westerberg). Vårt tränarpar ställer krav på en fungerande organisation, och det med all rätt, säger Per-Anders Abrahamsson.

Ordföranden har hört att supportrar kritiserat klubben och dess klubbdirektör Lasse Larsson när det gäller oförmågan att förstärka laget.

– Vi tar åt oss av kritiken. Det finns brister i den arbetsbeskrivning som Lasse Larsson har. Vi hade gärna sett mer scouting från hans sida, både i Sverige och Norden, men det kräver en omorganisation och det är vad vi tittar på just nu.

Innebär det att Tom Prahl skulle få större ansvar när det gäller spelarförvärv, mer likt den managerroll som finns i England?

– Vi har precis haft ett inledande möte med Tom angående framtiden och kommer ha fortsatta diskussioner. Vi är bara i begynnelsen. Det kan bli så att Tom och Alf blir mer aktiva, men det vi framför allt diskuterat är Lasse Larssons framtida roll. Vi skulle behöva en person som är sportchef och en person med övergripande administrativt ansvar – en klubbchef, säger Abrahamsson.

– Egentligen har vi inte ekonomi att utöka vårt kansli, men då får vi se till att skaffa de pengarna. Det handlar om att bli mer professionell som förening.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons