Annons
Nyheter

Inget kontrakt för Khalil

Den provspelande målvakten Mehdi Khalil får inget kontrakt med TFF. Inte nu i alla fall. Men han är fortsatt intressant för framtiden.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2011
Foto: Tomas Nyberg

– Vi kommer inte att värva honom nu, men vi kommer att följa honom. Det är inte omöjligt att han dyker upp igen hos oss för ett provspel. Vi skulle vilja se honom i en match, säger TFF:s tränare Tom Prahl.

Som TA berättat tidigare har 19-åringen Mehdi Khalil varit och tränat med TFF under tre dagar, tisdag till torsdag. Igår åkte han tillbaka till Köping, dit målvakten är utlånad till från sin klubb hemma i Sierra Leone, FC Johansen.

Annons

TFF tycker att han har potential, men det är för framtiden han skulle kunna vara intressant.

– Vi kommer inte att värva honom som en ersättare om Viktor Noring skulle försvinna. Det är ju en målvakt som inte spelat så mycket seniorfotboll tidigare. Vi får jämställa honom med vår juniormålvakt, Filip Nilsson, de är ju i samma ålder, säger Tom Prahl.

Mehdi Khalil har varit i Sverige i tre månader då han spelat för division tre-laget Köping. Han har även tränat med TFF:s allsvenska konkurrent AIK under sin tid i Sverige.

Nästa vecka måste Khalil hem till Sierra Leone igen då han bara varit i Sverige på ett turistvisum.

Kanske får TFF tillskott i truppen under sommaren ändå.

Klubben har möjlighet att kalla hem mittfältaren Zoran Jovanovic som är utlånad till LB07. Det nuvarande avtalet går ut sista juni.

– Det är inget beslutat ännu, vi ska fundera på hur vi ska göra, säger Tom Prahl.

Lillebror Daniel Jovanovic är också utlånad till LB07, men det kommer han att vara under hela säsongen.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons