Annons
Nyheter

IFK förstärker med duo från TFF

Christian Ahlström slipper vila från fotbollen i ett år. I går enades TFF och IFK , vilket innebär att Christian är klar för division tre-spel direkt. Emir Rozajac hakar på i TFF-tåget till IFK och Ulf Larsson är helnöjd.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2008
Christian Ahlström och Emir Rozajac.
Christian Ahlström och Emir Rozajac.Foto: 

- Ja, det känns jättebra och Christian har jag haft koll på sedan TFF-tiden men även Emir stärker konkurrensen väsentligt, inleder IFK-tränaren.

Det är tre veckor sedan TA-sporten belyste "Christian Ahlström-fallet", där han blev en bricka i spelet med utbildningspengar till TFF.

Annons

Varken Bunkeflo i superettan eller IFK Malmö i division ett hade råd att lösa honom. För Bunkeflo gällde 250 000 kronor och för IFK Malmö gällde 100 000 kronor.

100 000 kronor gällde även för IFK och även om ingen är intresserad av att avslöja summor, så kan man gissa på ett möte "på vägen".

- Det känns gott! Härligt att det har ordnat sig och jag känner mig absolut inne i IFK-gänget redan. Dessutom är det toppen att ha Ulf Larsson som tränare igen, menar en helnöjd Christian, efter gårdagsträningen. Inte nog med att Christian blev spelklar i går - lagkompisen från TFF, Emir Rozajac, hängde med i paketlösningen!

- Jag bestämde mig nästan direkt för IFK, när jag inte fick kontrakt med TFF. Jag blev erbjuden att stanna kvar i tipselitgruppen men det var inget för mig - efter tre år där. Det här känns därför också som en härlig utmaning, menar Emir.

Både Christian och Emir är resliga och båda är i grunden mittbackar. Snart 20-årige Emir kan även användas på mittfältet.

- Med både Christian och Emir i truppen ges flera lösningar att utnyttja materialet på bästa sätt och sedan jag började har det bara blivit bättre och bättre hela tiden, fortsätter Ulf Larsson. IFK är nykomling i division tre men med de förvärv man fått sedan i höstas - ja, då har säkert målsättningen också höjts.

- Jag hoppas det går riktigt bra och jag tror också att Trelleborgsfotbollen skulle må bra av att få upp ett lag som ligger lite närmare TFF, avrundar Ulf.

IFK inleder träningsmatchandet lördagen den 16 februari, när man möter ett mixat Bunkeflolag i Anderslöv. Redan på söndag dock - med avspark klockan nio - spelas en internmatch i Anderslöv.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons