Annons
Nyheter

Idag gör TFF-veteranen comeback

Minns ni Peter Abelsson? Jodå, mittbacksveteranen är kvar i TFF. Idag spelar han sin första match sedan 11 september.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2011
Foto: Tomas Nyberg

– Det värsta med att vara utanför är att man inte får spela fotboll, säger Peter Abelsson.

En ond höft hindrade Peter Abelsson från fotbollen.

Annons

Efter att ledkulan slipats är smärtorna borta, men det har varit en lång väg tillbaka för 33-åringen.

– När man sitter i timmar på cykeln i sin ensamhet, då är det väldigt tråkigt. Det är perioder då motivationen tryter, säger Peter Abelsson.

– Det som motiverat mig är att jag fortfarande tycker det är jäkligt roligt att spela fotboll. Istället för att träna på egen hand har jag kommit hit och träffat laget.

När TFF värvade Abelsson 2009 kom mittbacken från ett skadeuppehåll som varade över ett år.

Han säger att han lärt sig av det, han har vetat vad det innebär att rehabiliteringsträna på egen hand.

– Tidsplanen har varit diffus och jag hade förhoppning om att vara tillbaka för ett par månader sedan, säger mittbacksveteranen som är uttagen i startelvan till dagens U21-match mot Ängelholm.

– Jag behöver få upp konditionen och matchträning. När jag kan spela i allsvenskan får ge sig efterhand. Tankarna har varit att ta det som det kommet. Det känns bättre och bättre. Fortfarande hamnar jag i situationer när det gör ont i höften, men de blir allt färre.

Alf Westerberg gläds åt comebacken, men räknar inte med Abelsson i A-laget i första taget.

– Han har haft en lång frånvaro och har rimligtvis en bit kvar till allsvenskt spel. Det här ser vi som ett positivt steg, säger TFF-tränaren.

Vad har han för egenskaper?

Annons

– Han tillför erfarenhet. Han har ett fint huvud, både utvändigt och invändigt och han är kapabel att vara en försvarschef.

Det är på backsidan som TFF dras med skador. Tuomo Turunens besvär med ena skinkmuskeln verkar vara av mildare karaktär och han kan vara i träning redan på onsdag.

Men ljumskskadade Dennis Melander har ännu inte fått svar från förra veckans undersökning och Yousef Fakhro tvingades förra veckan till ännu en meniskoperation.

– Den här gången både yttre och inre menisken. Det är rehab som gäller i säkert fyra veckor till, säger Fakhro.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons