Annons
Nyheter

Hoppet – en plats på bänken

Förra hösten gjorde han fem mål på sju matcher. Nu platsar Joakim Sjöhage inte ens på bänken. ”Det klickar väl inte riktigt mellan mig och Tom Prahl”, säger 24-åringen.
Nyheter • Publicerad 18 september 2010
Iskall? Joakim Sjöhage är långt ifrån fjolårets fina höstform.
Iskall? Joakim Sjöhage är långt ifrån fjolårets fina höstform.Foto: 

Joakim Sjöhages tid i TFF har varit omtumlande. Säsongen 2009 började trögt för västgöten som då bytt Elfsborg mot Trelleborg. Fram till den 24 september hade Sjöhage bara gjort ett mål. ”Det är små marginaler. Det kommer att vända, snart trillar det dit några bollar men tyvärr kan man inte själv bestämma när det sker”, sa Joakim Sjöhage till TA-sporten under våren 2009.

När vändningen kom, ett par månader senare, blev det succé. Sjöhage gjorde mål mot Örgryte, HIF, Gefle och Hammarby på mindre än två månader.

Annons

– Jocke var inne i en fin period då, säger Alf Westerberg.

Även Joakim Sjöhage minns målstimmet med glädje. Men att säsongens höst ska bli av samma dignitet som den förra är svårt att tro. Sjöhage har inte gjort mål sedan den 25 april och platsade inte ens på bänken mot Brommapojkarna senast. Något som irriterar anfallaren.

– Jag vet inte orsaken till det, men det klickar väl inte mellan mig och Tom Prahl. Han tycker väl inte att jag är bra nu.

Hur känns det att ha petats från bänken av lärlingen Robin Jacobsson?

– Det är inget att klaga på, Tom tycker väl att andra är bättre. Sen går det bra för laget, jag tycker inte att jag ska spela från start men jag ska vara på bänken i alla fall.

Enligt Alf Westerberg talade form och prestation för Robin Jacobsson inför matchen mot Brommapojkarna. Hur definitiv petningen av Sjöhage är vill han dock inte gå in på.

– Han är frisk och igång och tränar alltid ambitiöst, sen vi får se om polletten trillar ner, säger TFF:s assisterande tränare.

Sjöhage har dragits med en lårskada under större delen året. Han missade i princip hela augusti månad på grund av skadefrånvaron. Sedan ett par veckor tillbaka känner han sig redo att återgå till allsvenskt spel.

–  Jag har spelat två halvlekar i U21 och 60 minuter senast. På den tiden har jag gjort tre mål. Jag känner att jag har något på gång i benen.

I morgon väntar Elfsborg hemma på Vångavallen. Sjöhages tidigare klubb som han gjorde mål på i våras. Någon direkt spelchans tror 24-åringen dock inte att han har.

Annons

– Chanserna känns inte så stora alls. För min del kommer det inte bli något spel, inte som det känns nu.

Hur ser du på resten av säsongen?

–  Jag får försöka att göra så bra ifrån mig som möjligt på träningarna. Det är bara att fortsätta kriga. Och om Tom skulle vilja använda mig så är jag redo. Men det är inte så mycket kvar av säsongen så det blir tufft att slå sig in i laget igen. Jag får nog sikta in mig på nästa år istället.

Joakim Sjöhage har kontrakt med TFF även över säsongen 2011. Huruvida han vill löpa linan ut är dock osäkert.

– Det är inget jag vill kommentera nu, det får vi se inför nästa säsong. Nu går jag till träningen och är positiv, det är inga ”hard feelings”. Jag rannsakar mig själv istället, säger Joakim Sjöhage.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons