Nyheter
När Trelleborg kommer till Gamla Ullevi går ingen säker. De slog IFK Göteborg i måndags. Och Gais på lördagen. 1–3 (1–0) innebär att Gais fortfarande lever farligt i serien.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010

När Trelleborg kommer till Gamla Ullevi går ingen säker.

De slog IFK Göteborg i måndags. Och Gais på lördagen.

Gais–Trelleborg 1–3 innebär att hemmalaget fortfarande lever farligt i serien.

Länge var det nämligen ganska Gais-mysigt på Ullevi. Om fotboll är himmel eller helvete, så var Gais 75 minuter i himmelriket. De ledde med 1–0 och det allsvenska kontraktet var klart.

Då fick Marcus Pode i Trelleborg sin hämnd.

Han som haft två solklara målchanser utan att ta sig förbi Dime Jankulovski i Gaismålet, rusade än en gång mot mål.

Full fart, total satsning och bom stopp på Fredrik Lundgren, lagkaptenen i Gais.

Precis på straffområdeslinjen stöp Pode. Rött kort för Lundgren, ivrigt pekande och skrikande åt alla håll från upprörda spelare och en bestämd uppfattning hos domaren Tobias Mattsson.

Det här var frispark, ansåg han. Inte straff.

Skottet tog i muren men på returen var Kristian Haynes framme och gjorde 1–1. Strax därpå slog Haynes till igen. 2–1. Två mål på sex minuter.

Det kunde i och för sig ha varit fördel TFF redan tidigt i matchen. Jankulovski gjorde två fenomenala räddningar på skott från Pode, avslutade med en tredje, helt i onödan, för inte långt senare kom 3–1 till Trelleborg. Illa blev värre.