Annons
Nyheter

Hett TFF kyldes snabbt av

Halva allsvenskan är spelad. Inför matchen kändes det som ett skede då TFF kunde välja väg. Tre poäng hade varit guld värt.
Nyheter • Publicerad 21 juli 2008
TFF tappade spelet. Bild: Claes Nyberg
TFF tappade spelet. Bild: Claes NybergFoto: 

I andra halvlek tappade TFF spelet, och poängen - vilket fick Prahl att damma av en gammal klyscha.

- Nu får vi ta en match i taget.

Annons

Det var Tom Prahls reaktion efter att TFF pyst ihop halvvägs in i matchen och gett Halmstad möjlighet att vända på steken.

Matchbilden påminde om förra hemmamatchen mot Djurgården. Då började TFF strålande. Likadant var det nu.

Efter fem minuter gjorde Magnus Andersson en vacker sak på mittfältet när han hittade öppningen till en Fredrik Jensen på väg framåt. Den starke anfallaren höll ifrån sig sin bevakare och fick på ett tungt skott som HBK:s målvakt fick släppa retur på. Andreas Drugge straffade gästerna och gjorde 1-0. Sen bara fortsatte det. Balansen i hemmalaget var utsökt, alla låg rätt i positionerna och gick till attack med stor vilja och försvarade sig med pondus. Bäst av alla var Drugge som hade ett raketskott i ribban och en frispelning till Jensen - bland annat!

- Vi spelade utan självförtroende och dom vann även 30/70-lägen, beskrev HBK:s tränare Janne Andersson första halvtimmen.

Prahl var desto nöjdare. I halvtid var nog samtliga 2 845 på Vångavallen imponerade av hemmalaget. 2-0 hade inte varit missvisande.

Scenförändringen började väl egentligen i slutet på första men i andra halvlek blev den smärtsamt tydlig. TFF hade tappat aggressiviteten och plötsligt behövde spelarna som fört matchen i stället jaga sina motståndare. Och de hängde inte med.

Efter 55 minuter slarvade Paulino med ett uppspel och inlägget som följde nickades in kraftfullt av Ajsel Kujovic. Fredrik Persson som gjorde sin första allsvenska match för säsongen var chanslös.

- Vi drabbas lite av att vi gör en sån bra start. Vid 1-1 blir rädslan att förlora större än önskan att vinna. Vårt passningsspel försvann. HBK är tyngre, hetare och orkar mer i andra halvlek, analyserade Prahl. TFF hade inte kraft att återta initiativet. I stället kunde Jesper Westerberg ta emot en svag undannick av TFF:s försvar och dundra in segermålet, stolpe in i 80:e minuten.

Diverse byten och omdisponeringar i Trelleborg hjälpte inte. Någon slutforcering blev det inte. Frågan är varför inte laget kan hålla uppe intensiteten en hel match.

- Spelet vi ägnar oss åt är kraftödande och när orken tryter tappar vi teknik och koncentration i passningarna, förklarade Prahl som också fick analysera första halvlek av årets allsvenska.

Annons

- Vi har sexton poäng och är bland de sista sex nu. Det här var en viktig match, vi kunde lämnat lag som Gefle bakom oss, och närmat oss mitten. Nu får vi ta till klyschan...

Revansch mot Halmstad erbjuds redan nästa match, på Örjans vall på lördag.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons