Nyheter

Haynes: Årets skönaste seger

TFF såg ut som ett förlorlag på Gamla Ullevi. Då slog Kristian Haynes till. Med en ”Maradona-pass” låg han bakom anfallet som vände matchen.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2010
Foto: Nils Jakobsson

– Årets skönaste seger, sa Haynes efter 2–1 mot IFK Göteborg.

Lätta fötter på en tung plan. Kristian Haynes var matchens lirare när hans lag tog tre tunga poäng.

– Säsongens match var det för min del. Det kändes riktigt bra idag. Det var avslappnat och lugnt i laget även om vi hamnade i underläge. Jag hade en bra känsla i kroppen.

Kristian Haynes var överallt på Gamla Ullevi. Han vann närkamper, var en vagel i ögat på de blåvita – vilket innebar varningar till två hemmaspelare – och serverade läckerheter.

– Du menar Maradona-passningen. Något får man bjuda på…

53 minuter in i matchen fick han bollen på egen planhalva och slog upp bollen med vänster fot bakom sin högra.

Några passningar senare fick han bollen på offensiv halva och la ut den till Dennis Melander som slog lågt in i straffområdet. Joakim Nilssons kvitteringsmål var enkelt och inte minst viktigt. TFF fick utdelning på sin tuffa attityd.

– I början av matchen hade vi mycket boll men skapade inget. I andra spelade tajt och bra och hittade bättre tryck i djupledsspelet, tyckte Tom Prahl.

Göteborg skapade chanserna men fick inte utdelning. TFF stod upp bra och även om det inte blev mer än tre skott på mål, så satte man två mål.

Hemmatränaren Jonas Olsson var frustrerad.

– Att göra mål handlar om att vara fokuserad. Vi var inte fokuserade. Hade vi varit det kunde vi ha gjort både tre, fyra och fem mål idag. Det är bara att gratulera Trelleborg–som fick ut max av sitt material.

Prahl hade ett par vikarier i startelvan. Bland andra Marcus Pode som toppforward och det var inget fel på det ”materialet”.

Pode avgjorde matchen med sex minuter kvar av ordinarie tid.

– Det var längesen jag var segerskytt, jag minns inte ens. Men det är alltid skönt att få avgöra, sa Marcus Pode som nu gjort mål i två matcher i rad.

– Det är bra för självförtroendet. Nu när Fredrik Jensen varit sjuk i ett par omgångar så har jag fått spela toppforward på träning. Det blir ett lite annorlunda spel med mig där uppe, vi håller i bollen mer.

Med 38 poäng nosar TFF på bästa noteringen på länge. Senaste årens 40 respektive 41 poäng är inom räckhåll.

– Nu ska vi vara med och slåss om placeringarna på övre halvan. Det är starkt gjort att vinna här och nu har vi fått vittring. Men vi måste fortsätta få ut vårt aggressiva spel och ha spelglädje, sa Tom Prahl.

Kristian Haynes var glad att laget äntligen hittat segermelodin på bortaplan.

– Det är det här spelet vi strävat efter hela säsongen att hitta på bortaplan. Plötsligt hittar vi ytorna. Det här var en moralseger. Att åka hit och vinna mot Göteborg är starkt, det visar på karaktär.

Martin Strandberg
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.