Annons
Nyheter

Gyllene yta gav viktig seger

TFF ville hitta ytan framför Gefles backlinje. Det gjorde Marcus Pode. Flera briljanta framspelningar och ett eget mål från hans fötter innebar TFF-seger med 2–0 (0–0).
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Foto: 
Foto: 

TFF-tränaren Tom Prahl berättade efter segern att huvudplanen var att hitta ytan mellan Gefles backlinje och mittfält. Att laget tränat på det i veckan syntes tydligt.

Och Marcus Pode tog vara på bollarna när han fick dem i den gyllene ytan.

Annons

– Den här segern behövdes. Vi löste taktiken bra, mös Marcus Pode efter den viktiga segern.

Det var när han hittade ytan som TFF skapade chanser. Sex minuter in i andra halvlek gav det också resultat när han centralt i planen serverade en perfekt boll i djupet till Fredrik Jensen som enkelt kunde rulla in 1–0 bakom Geflemålvakten Mattias Hugosson.

– De ville ställa om och kontra på oss, därför var det skönt att vi kunde utnyttja våra omställningar, sa Pode.

Hans framspelningar i djupet borde ha inneburit fler mål. I den 35:e minuten hittade han Jensen första gången, men avslutet, efter att han rundat Hugosson, tog i stolpen.

– Jag bestämde mig tidigt att gå runt honom men sedan blev jag stressad när bollen studsade från mig, men jag tycker ändå att jag ska få in bollen där trots att det var en tuff vinkel, målet var ju öppet, sa Jensen om chansen.

Även Mattias Adelstam fick en gyllene framspelning från Pode. En snabb omställning efter en Geflehörna gav Adelstam ett friläge tjugo minuter före full tid, men han sköt över.

Pode fick istället ordna det andra målet själv, när Jensen hittade in till honom så att han fick öppet mål i den första övertidsminuten.

– Skönt att göra en bra match efter två sämre matcher senaste veckorna. Nu är det viktigt att vi fortsätter spela så här, sa Pode.

– Det är viktigt att vi tar kampen i alla matcher. Idag har vi många duellvinster vilket vi inte haft på länge, sa Fredrik Jensen.

En tuff duell redan i den åttonde minuten innebar dock att Ibrahim Koroma fick en smäll mot huvudet. Efter några minuters omplåstring kom han ut på plan igen med ett bandage runt huvudet. Men han tvingades utgå i paus.

Annons

– Han hade rejäl huvudvärk i paus och kunde inte fortsätta, men det ska väl ordna sig till nästa vecka, sa Tom Prahl, som flyttade upp Thommie Persson på mittfältet och satte in Peter Abelsson i backlinjen när Koroma tvingades utgå.

Även Viktor Noring fick behandling då han fick ont i ryggen i den andra halvleken. Men han kunde fortsätta efter ett par minuters spelavbrott.

– Jag vred ryggen ordentligt, jag vet inte hur allvarligt det är, men jag har lite ont nu, sa TFF-målvakten efter matchen.

De tre viktiga poängen var dock lite skön medicin.

– Vi kände inför matchen att vi måste ta poäng i de hemmamatcher som är kvar om det ska gå vägen, så det här var skönt, sa Tom Prahl efter TFF:s andra raka 2–0 seger på hemmaplan.

– Nu ska vi dra nytta av att vi höll nollan den här gången så att vi inte återfaller i gamla synder, konstaterade Prahl.

TFF hoppas nu också att Gefleeffekten håller i sig. Det var efter två raka segrar mot Gefle i ett dubbelmöte förra säsongen som TFF steg från jumboplatsen till femteplatsen. Och det var efter segern mot Gefle i våras som laget startade sin svit på sex raka matcher utan förlust.

– Det här ger oss luft under vingarna och det gäller att bibehålla känslan vi har nu, för nu är det bra snurr på killarna, sa Fredrik Jensen nöjt.

Taner Caliskan
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons