Annons
Nyheter

Fuxberg och Shala historiska målskyttar

Paulino Lopes Tavares spelade senaste matchen mot Halmstad i höstas. I går var det äntligen dags igen. Och att han tog chansen råder det ingen tvekan om.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2009

– Jag är mycket nöjd med inhoppet i dag. Skönt att komma in nästan direkt efter vår kvittering till 2–2 och jag fick i uppgift att jobba både bakåt och framåt.

Så förklarar portugisen – som dock kom till TFF från en division treklubb i Paris – och Paulino gjorde verkligen vad han blivit tillsagd i går.

Annons

– Han gör ett mycket, mycket bra inhopp och det är glädjande, menar Tom Prahl efter matchen.

Tom försöker minnas tillbaka till Paulinos fjorsårspel med TFF och när vi kommer in på begreppet ”att ha hamnat i frysboxen”, säger Tom så här:

–  I och med Halmstadinsatsen i höstas var det väl han själv som satte sig i boxen. I dag gör han det riktigt bra och vågar framåt ett par gånger, samtidigt som han var väldigt nyttig i defensiven.

Med det spel Paulino visade upp i går – ja, då är han ett hett alternativ på mittplan och det behövs ju hela tiden just alternativ, med tanke på alla de skador som drabbar TFF-are.

I går tvingades Mattias Thylander hoppa av redan efter uppvärmningen då ljumskarna krånglade. In från start gick istället Zoran Jovanovic som dock själv ersattes av Jonathan Asp i andra halvlek:

–  Jag hade lite känning i ljumskarna och därför var det bra att byta.

Jonathan Asp förresten – han gjorde allsvensk debut i går som 19-åring och säger så här efteråt:

– Jag kom till TFF från Vellinge men har Klagshamn som moderklubb. Jag var väl lite nervös innan jag kom in men väl på planen var det bara spännande att få vara med.

Det var inte bara Paulino och Jonathan Asp som kom in i mot HIF utan Joakim Sjöhage ersatte en tröttkörd Fisnik Shala. Fisnik som mycket väl kunnat avgjort derbyt till TFF:s fördel.

– Ja, jag kommer ju helt fri med målvakten men han gör en bra räddning. Tyvärr hade jag precis innan fått en smäll på ena benet, annars hade kanske skottet blivit bättre, förklarar Fisnik.

Annons

Det var inte bara Fisniks chans som kunde avgjort matchen – Dennis Melander hade två raketer till inlägg och som var hårsmånen att träffa någon TFF-are i mängden spelare framför Pär Hansson i HIF-målet.

På tal om Pär Hansson slutligen – den upptrissade målvaktsmatchen mellan honom och Viktor Noring slutade nog också oavgjord. HIF-tränaren, Bosse Nilsson, får sista ordet efter årets tredje Skånederby:

–  TFF är alltid ett svårt lag att möta och jag är säker på att man kommer att även ta poäng från andra topplag i serien.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons