Nyheter

Freddy Borg och TFF skiljs åt

Det står nu klart att anfallaren Freddy Borg inte kommer att förlänga med TFF. Det meddelade klubben på måndagen, och samtidigt inleds jakten på en ersättare.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2014
Freddy Borg lämnar TFF.
Freddy Borg lämnar TFF.Foto: 

Den 31-årige trelleborgaren Freddy Borg blev en sen förstärkning till TFF i våras med ett korttidskontrakt som löpte ut den 12 juli.

Den senaste månaden har anfallaren varit skadad och dragits med problem med hälsenan. Nu meddelar Trelleborgs FF att man inte förlänger kontraktet. Klubbdirektören Mattias Kronvall berättar att man inte fått ut det man önskat av Freddy Borg, men att man skiljs åt i samförstånd.

– Precis, på initiativ av oss, säger Mattias Kronvall.

Parallellt med att klubben nu jobbar för att göra klart med en ny huvudtränare letar man också alternativ för att ersätta Freddy Borg, och helst inom ramen av transferfönstret som öppnade under måndagen.

– Så är det ju, och ju tidigare desto bättre, säger Mattias Kronvall.

Freddy Borg har bland annat spelat i Malmö FF, Landskrona Bois och Östers IF och haft en utlandssession i Tyskland.

Han hann med två mål i TFF-tröjan i division 1 södra. Vad som väntar för anfallaren nu är oklart. TA försökte på måndagen nå honom utan att lyckas.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.