Annons
Nyheter

Från sjukstugan till segerdansen

Han har inte spelat match på två månader och sett sitt lag förlora tre raka matcher. När Marcus Pode äntligen kunde spela vände hans lag på matchen mot Göteborg.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2009

TRELLEBORG. 0–1 i paus blev till seger 2–1 och Marcus Pode var direkt delaktig i kvitteringsmålet och i omklädningsrummet dansade han segerdans med Andreas Wihlborg och Dennis Melander långt efter slutsignalen.

– Det var kul att komma in. Jag har knappt rört en boll på hur länge som helst så jag var sugen, sa Pode som sträckte ljumsken kort före matchen mot Hammarby i början av juli.

Annons

Han började tro på spel i måndags. Dagen efter tränade han för fullt för första gången sedan skadan. Det räckte till en plats i truppen och till ett tidigt inhopp då han ersatte Paulino efter paus.

– Det är bara att göra sitt bästa, att försöka tända de andra. Men alla höjde ju sig till andra halvlek, då spelade vi som ett helt annat lag.

Marcus Pode visade direkt framfötterna, vann dueller och ordnade fram ett par inkast på högersidan och kastade ett snabbt inkast till Kristian Haynes vars inlägg till slut hamnade framför Andreas Drugge som skickade in kvitteringsmålet.

Bakom målet fanns även en annan TFF-spelare som lämnat sjukstugan.

Avbytaren Thommie Persson låg utanför planen och stretchade när bollen damp ner framför honom. Han sände iväg bollen till inkastaren Pode.

– Jag ropade åt honom att ta ett snabbt inkast till Haynes, sa Thommie Persson.

Thommie Persson hoppade in med en kvart kvar att spela, hans första match sedan skadan (ledband i knät) sedan 5 maj.

– Fyra träningar och så var man med igen, sa Thommie nöjt.

Även Fisnik Shala och Viktor Svensson är tillgängliga igen efter skador, liksom Zoran Jovanovic. Dessutom har TFF-tränarna nyförvärvet Joakim Nilsson att tillgå mot Gais i nästa omgång.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons