Annons
Nyheter

Fortsatt tyst kring Bengtsson

Sedan U21–landslagets succé i EM-slutspelet har landslagsspelarna försvunnit på löpande band till klubbar runt om i Europa. Kring en av de mest tongivande spelarna har det dock varit tyst. Rasmus Bengtsson verkar få behålla TFF-tröjan på – ett tag till.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2009
Foto: 
Fortsatt tyst kring Rasmus Bengtsson på transfermarknaden.Foto: 

TRELLEBORG. Efter lysande säsonger i TFF och ett väl genomfört U21-EM borde intresset för Rasmus Bengtsson vara stort bland de europeiska fotbollsklubbarna. Men det är det inte. I varje fall inte enligt TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

– Vi har inte hört något över huvudtaget, säger Larsson.

Annons

I och med att Bengtssons kontrakt går ut efter säsongen har klubbarna möjlighet att ta kontakt med honom direkt utan att först fråga TFF. Och det har skett.

– Jag har varit i kontakt med några klubbar, men det är inget mer jag vill kommentera. Jag tänker inte hoppa på första bästa erbjudande; det måste kännas rätt, säger han.

Flera andra U21-landslagsmän har bytt klubb efter slutspelet, men Bengtsson poängterar att han inte känner någon stress.

– Nej, det gör jag inte. Jag vet vilken situation jag är i och är inte orolig. TFF är en mindre klubb så på så sätt är det kanske svårare att gå från Trelleborg än från Malmö eller Göteborg.

I tyska tidningar nämns TFF-spelaren som ett av de hetaste värvningsalternativen för Hamburg SV som back-up till mittbackarna Jerome Boateng och Joris Mathijsen. Varken Bengtsson eller Lasse Larsson vill kommentera uppgifterna, men att han är på väg bort står klart.

– Det bästa för båda hade varit om han lämnade direkt. Att vi tog in Sloth (Jens) handlade inte bara om alla skador utan även med tanke på att Rasmus kan försvinna, säger Larsson.

Vid utebliven sommartransfer förlorar TFF övergångspengar.

– Klart att man måste se över sitt eget hus främst, men det hade varit en extra bonus om klubben kunde få betalt, säger Bengtsson.

– Vi klarar oss ändå, men en affär hade varit bäst både för oss och Rasmus. Han säger ju att han har fokus på TFF, men det förstår man ju att det är svårt att inte ha tankarna någon annanstans, berättar Larsson.

Bengtsson som går skadad och lär missa söndagens drabbning med IFK Göteborg behåller dock sitt fokus.

– Så länge transferfönstret är öppet kan allt hända, men just nu tillhör jag Trelleborg.

Nicolinn Nilsson
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons