Annons
Nyheter

Först kul, sen tråkigt, sen kanon

Det var en match med en tydlig nedåtgående kurva. Första halvtimman vann TFF klart på poäng, sen kom Djurgårdens mål och allt gick sakta utför. Energin blev lägre, chanserna färre. Sent, när ridån var på väg ned, briserade Magnus Anderssons fantastiska frispark och 1-1 var ett faktum.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2008
TFF jublar efter kvitteringen. Bild: Claes Nyberg
TFF jublar efter kvitteringen. Bild: Claes NybergFoto: 

Det började verkligen lysande. TFF var super-aggressiva och gav inte Djurgården något andrum. Fredrik Jensen rev upp stora hål i stockholmarnas försvarslinje. Och sorlet bland den månghövdade publiken på Vångavallens huvudläktare steg till ett muller när TFF gick till attack. Det var varmt i luften och hemmalaget var heta.

Klubbens satsning med gratis på ståplats och rabatt på sittplats kändes lyckad. Åtiminstone i det skedet. 4 128 hade sökt sig till matchen.

Annons

Efterhand blev matchen och spelet allt ljummare och hemmalagets attack allt trubbigare. Men hur man än ser på matchen så måste sägas att TFF var väl så starka som motståndarna. Därför kändes det snöpligt att Mattias Jonsons mål länge såg ut att bli en vinnare. Efter 37 minuter fick Dif en frispark långt utifrån. Bollen skarvades på en TFF-försvarare och studsade mot Jonson som med sin framfusighet såg till att slå in den.

Efter det var Trelleborg inte lika dominanta. I andra halvlek sjönk tempot och spelet blev till ett ställningskrig och bevakning av positioner.

- Vi har inte kraften i andra. Ska vi vinna matcherna så behöver vi göra första målet så att vi sen kan spela på resultatet... Som mot Göteborg, analyserade tränare Tom Prahl efter matchen. Anledningen till det såg Prahl på flera håll. Skadade spelare, spelare inte redo för 90 minuter och helt enkelt truppens begränsningar.

- Det går ju inte att jämföra med dom. Kolla vilka ersättare dom har att sätta in i anfallet.

De som kom in för gästerna var Stefan Batan och Jones Kusi Asare. Och då satt Quirino kvar på bänken.

I Trelleborg byttes en trött och lätt skadad Fredrik Jensen ut och ersattes av en inte helt matchtränad Fisnik Shala. Den unge Trelleborgstalangen gjorde ingen större skillnad under sin halvtimme på banan.

- Han har inte spelat match på tre månader, mer kan man inte begära då, menade Prahl. Djurgården, trots de tre nyförvärven på banan -Johan Oremo, Prince Ikpe Ekong och Patrik Haginge - såg ganska idéfattigt ut.

I nittiotredje minuten kom så matchens glansnummer. Magnus Andersson drog till bollen med mäktig kraft och fin precision - och Vångavallen reste sig upp och vrålade. Publiken hann knappt sätta sig innan matchen var över.

Målet kom kanske inte helt logiskt. TFF hade ingen massiv press trots behovet av ett mål. Men Prahl ville inte kalla det tur:

- Han gör det skickligt, det måste du ge honom.

Och, ja, det var en frispark väl värd att få avgöra en match.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons