Nyheter

Förlust i DM-final

TFF:s U19-lag förlorade DM-finalen på Vångavallen mot Malmö FF med 1–5.
Nyheter • Publicerad 18 september 2013
TFF:s Furkan Motori jagar bollen i DM-finalen.
TFF:s Furkan Motori jagar bollen i DM-finalen.Foto: 

Morgondagens A-lagsspelare i TFF visade upp sig på Vångavallen på onsdagskvällen när TFF:s juniorer mötte Malmö FF i DM-finalen. Trots en väldigt bra start var Malmö FF för bra för TFF-killarna, 1–5 (0–2) slutade finalen i Skånska mästerskapet.

A-lagets lärling Fabian Karlsson gjorde TFF:s tröstmål till 1–5 med sju minuter kvar.

– Vi är glada över att vi kom till finalen. Jag tycker vi står upp bra mot dem och i första halvlek spelade vi bra. Men de fick göra lite för enkla mål, säger Freddie Sramek, som var lagkapten i U19-laget i finalen, men till vardags tillhör han TFF:s A-trupp.

DM-finalen var ytterligare ett bevis på att detta juniorlag är ett av de bästa TFF fått fram på många år. Laget har redan vunnit division ett södra, där de ännu är obesegrade med bara en match kvar, och kvalificerat sig för juniorallsvenskan elit till nästa säsong.

– Det har vi jagat i fem år. Det är betydelsefullt för klubben och det blir ett viktigt steg för killarna att matchas mot ännu bättre lag, säger TFF:s ungdomsansvarige Hannu Sirviö som även tränar U19-laget.

DM-finalen var en signal hur det blir nästa år. Malmö FF är på väg att vinna juniorallsvenskan.

– I första halvlek var vi väl så bra som Malmö. Det är synd att det ska rinna iväg i andra. Men jag har svårt att vara missnöjd, vi möter ett av de bästa, om inte det bästa, juniorlaget i Sverige, säger Hannu Sirviö.

Läs mer om finalen och TFF:s U19-lag i torsdagens pappers- och .

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.