Annons
Nyheter

"Förbundet ute på djupt vatten"

Det är inte bara i Malmö FF som domen efter skandalmatchen i somras väcker ilska. Även i TFF, som påverkas av beslutet, ses domen av disciplinnämnden som märklig.
– Förbundet är ute på djupt vatten, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.
Nyheter • Publicerad 6 september 2011
Foto: Henrik Rosenqvist

Igår kom, efter lång tids utredning, beslutet från Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd angående den allsvenska matchen 30 juli mellan Malmö FF och Djurgården som fick avbrytas efter elva minuter när knallskott kastades in på planen på Swedbank stadion.

Det blir inga böter för någon av klubbarna och omspel i sin helhet.

Annons

– Jag är förvånad och mycket överraskad av beslutet. Jag trodde det skulle bli tre poäng till Malmö, alternativt att matchen skulle spelas om från den minut den avbröts i och att Malmö då skulle få leda med 1–0, säger Lasse Larsson.

Det var efter att Malmö FF hade gjort 1–0 som matchen avbröts.

Beslutet från disciplinnämnden påverkar även TFF. Djurgården som just nu är på kvalplats, en poäng bakom TFF, har nu en hängmatch under hösten och chans till tre poäng som kan bli väldigt viktiga i bottenstriden.

Matchen kommer att komma i ett skede då Malmö FF även har Europa League att tänka på, och två hängmatcher i allsvenskan sedan tidigare.

Tom Prahl fick reda på domen av TA-sporten efter TFF-träningen på måndagen. Tränaren blev förvånad och irriterad över beslutet.

– Det finns tydliga bestämmelser i regelverket, tyvärr urholkas förtroendet för kommittén, säger en arg Tom Prahl.

– Det hade varit intressant att se domen om vi varit inblandade i det, säger Prahl.

Klubbdirektör Lasse Larsson är också missnöjd med domen.

– Förbundet är ute på djupt vatten, nu skulle ju någon kunna ställa sig i motståndarklacken och kasta in smällare så blir det omspel, säger Lasse Larsson, och fortsätter:

– Att det dessutom ska ta en månad för att komma fram till detta beslut är pinsamt.

Annons

Malmö FF har överklagat beslutet.

Kommer TFF att agera på något sätt?

– Jag har inte hunnit prata med styrelsen om detta ännu, vi får ta en diskussion om vi ska göra vår röst hörd i frågan, säger Lasse Larsson.

På söndag möter TFF Djurgården borta. Nu får matchen ännu större betydelse.

Om inte TFF vinner kommer laget inte ha avgörandet om ett nytt allsvenskt kontrakt i egna fötter längre eftersom Djurgården nu har en hängmatch.

– Nu får vi göra vårt och inte hoppas på alla andra. Vi får slå dem på söndag, säger TFF:s anfallare Marcus Pode.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons