Annons
Nyheter

Fisnik i startelvan mot Halmstads BK

När TFF inleder träningsspelet utomhus i Sverige i dag, gör man det mot Halmstads BK på Sannarps konstgräs. Med i startelvan finns Fisnik Shala ur de egna TFF-leden!
Nyheter • Publicerad 1 februari 2008
I dag – borta mot HBK – gör Fisnik Shala sin riktiga A-lagsdebut i TFF. Tillsammans med Jens Sloth utgör han därmed spelarna med TFF som moderklubb. @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten Svemark
I dag – borta mot HBK – gör Fisnik Shala sin riktiga A-lagsdebut i TFF. Tillsammans med Jens Sloth utgör han därmed spelarna med TFF som moderklubb. @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten SvemarkFoto: 

Fisnik fyller 19 i år och har länge ansetts vara ett framtidslöfte av stora mått. Har vid ett par tillfällen varit i Holland och tränat med Ajax - dock utan att få kontrakt.

För bara ett par veckor sedan blev det klart att Fisnik fick ett seniorkontrakt med TFF och redan börjar alltså satsningen bära frukt.

Annons

- Jag trivs jättebra med Alf och Tom och just nu känns det riktigt bra. Jag är heller inte speciellt överraskad att jag nu får chansen från start - jag har gjort bra ifrån mig på träningen. Fisnik har endast spelat två gånger i TFF:s A-lag och debuten skedde vid ett inhopp i svenska cupen.

- Ja, och vi mötte Boden eller något lag långt uppe i Sverige, förklarar Fisnik.

Nu var det inte Boden men väl Bureå och debuten skedde under våren 2005. TFF vann med 2-0 och gick vidare i cupen och senare gjorde även Fisnik sin andra A-lagsmatch. Det inhoppet skedde mot Frölunda någon månad senare men handlade då endast om några slutminuter. Bredvid Fisnik spelar i dag Andreas Drugge och för hans del handlar det om TFF-debut. Hade lite problem med ena låret under upptakten för någon vecka sedan men är alltså nu spelklar.

- Ja, Andreas ser bra ut och det ska bli intressant att se honom, menar Alf Westerberg efter gårdagsträningen i Skurup.

Tom Prahl åker utför i österrikiska Badgastein och därför kommer Alf ensam att leda trupperna i Halmstad.

Johan Dahlin, Andreas Wihlborg och Rasmus Bengtsson är på träningsläger med U21-landslaget.

- Det innebär bland annat att Mattias Thylander spelar högerback och att Jens Sloth fortsätter som stopper, menar Alf. Till de frånvarande i dag ska läggas - förutom de långtidsskadade - även febersjuke Michael Mensah.

Dessutom saknas Dennis Melander på grund av en lättare huvudskada.

HBK ställer upp med Marcus Sahlman i målet och Magnus Arvidsson på topp - båda ju med TFF-meriter.

Matchen spelas alltså på Sannarps konstgräs och matchen har avspark klockan 13.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons