Annons
Nyheter

Fakhros mål – att bli ordinarie i elvan

Yousef Fakhro och Peter Abelsson. Där har ni TFF:s nya mittbackspar. I matchen mot Örebro fick de omdömet godkänt – av Rasmus Bengtsson.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2009

TRELLEBORG. Med Rasmus Bengtsson skadad och på väg bort från klubben väljer Tom Prahl att satsa på Yousef Fakhro som Peter Abelssons nya parhäst. 26-årige Fakhro är också helt inställd på att ta över Rasmus Bengtssons plats i försvaret.

– Det är mitt mål och det känns som att jag kan ta platsen, säger han.

Annons

I matchen mot Örebro gick Yousef Fakhro in med pondus och agerade i mångt och mycket stabilt. Men Fakhro bjöd även på en del enkla misstag. I den 73:e matchminuten frispelade han en Örebrospelare. En passning som mycket väl kunde ha blivit till en assist.

– Jag fick bollen och försöker spela Jonathan Asp men de täcker bra och snappar upp bollen. Jag var helt säker på att där var tomt. Men det var skönt att han inte satte den, säger Fakhro om situationen.

Fakhro var inblandad även i Örebros 1–0 mål, dock inte som huvudperson. I duell med Kim Olsen nickade Fakhro ner bollen till Mattias Thylander som på ett tillslag spelade bollen mellan Peter Abelsson och Dennis Melander. Örebros Roni Porokara kom emellan och kunde sätta segermålet bakom en chanslös Viktor Noring.

– Det är sånt som händer, kommenterar Fakhro.

Peter Abelsson erkänner att målet var onödigt och poängterar att kommunikationen måste bli bättre framöver. Sammarbetet med Yousef Fakhro ser han dock positivt på.

– Yousef styrka är att han är tuff och snabb jag tycker han gör en bra match. Sedan tar det ett tag innan man känner trygghet tillsammans men det blir bättre och bättre när man får träna tillsammans.

Känner du att du tar ett större ansvar nu när Rasmus Bengtsson är borta?

– Nej, jag försöker alltid ta ansvar och hjälpa den jag spelar med, säger Peter Abelsson.

Yousef Fakhro har ett utgående kontrakt och TFF har tidigare ifrågasatt om han tänker satsa hundra procent på fotbollen även framöver, då han nyligen blivit färdig polisaspirant. Yousef Fakhro konstaterar dock att det är fotbollen han vill satsa på.

– Jag är polisaspirant nu men jag får tjänstledigt om jag får förlängt med TFF eller kontrakt med en annan klubb. Jag gillar båda sakerna men är för ung att sluta med fotbollen. Jag har minst fyra år till på elitnivå och polis kan jag jobba med resten av livet, säger Yousef Fakhro.

Lucas Dietrichson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons