Annons
Nyheter

Fakhro blev oväntad hjälte

Yousef Fakhro hette den något oväntade matchhjälten när TFF tog tre mycket viktiga poäng på Strömvallen i Gävle. "Jättekul att få vinna och vara delaktig, det stärker självförtroendet", sa Fakhro som gjorde sitt första allsvenska mål.
Nyheter • Publicerad 13 juli 2008
Yousef Fakhro fick äntligen slå in sitt första allsvenska mål. Bild: Scanpix
Yousef Fakhro fick äntligen slå in sitt första allsvenska mål. Bild: ScanpixFoto: 

Det var i ett läge i matchen då det på allvar började lukta 0-0 som Yousef Fakhro slog till. Knappt en kvart hade gått av den andra halvleken och rädslan för att förlora den viktiga matchen började sakta men säkert smyga sig på de båda lagen.

Allt försiktigare spel alltså. Men efter en fin TFF-sekvens slog Dennis Melander ett inlägg från sin position på högerkanten som skarvades vidare med huvudet av Andreas Drugge - och på bortre stolpen dök han upp.- Jag hade fått i uppgift att vara lite mer defensiv i den här matchen men när Dennis fick bollen på högerkanten ville jag ge understöd, sa Yousef Fakhro som med spänst och tajming lyckades vinna duellen med Geflemålvakten Mattias Hugosson.

Annons

- Jag kom med fart och när Drugge skarvade kändes det bra. Men jag var lite nervös för att domaren skulle blåsa frispark.Det gjorde domaren Michael Lerjeus inte och Yousef Fakhro kunde jubla åt sitt första mål i allsvenskan. Ett mål och en match han kommer att minnas resten av livet.

- Det kommer jag absolut att göra. Och som back är det ju inte så vanligt att man gör mål.

Normalt spelar han mittback men skadeläget i TFF-truppen har tillfälligt (?) gjort honom till vänsterback.

- Jag ser mig själv som mittback men spelar där tränaren vill ha mig. TFF är obesegrat efter EM-upphållet och i samtliga dessa tre matcher har Yousef Fakhro spelat till vänster i backlinjen. Han är medveten om att så länge han gör det så bra så ökar "risken" för att han blir kvar där.

- Så är det men det gör ingenting. Att få speltid är det viktigaste.

I går hade han på förhand ingen lätt uppgift eftersom Gefles Yannick Bapupa brukar kunna skapa en hel del oreda på motståndarnas vänsterkant. Yousef Fakhro löste dock uppgiften med den äran, understödd av mittförsvaret, och Bapupa kom ingenstans.

- Vi hade kollat lite video på vissa spelare och Bapupa var en av dem. Han är teknisk och har en skottfint som det gäller att inte slänga sig på. Jag fick i uppgift att stoppa honom och det tycker jag att jag gjorde, sa Fakhro.Tom Prahl var förstås nöjd med sin matchhjälte. Yousef Fakhro hade i första hand fått i uppgift att få stopp på Yannick Bapupa.

- Vi valde Yousef på den positionen eftersom han är en tuff spelare. Att han sedan går upp och gör mål är förstås jätteroligt, sa TFF-tränaren som ändå inte var jätteöverraskad över att det var just Yousef Fakhro som blev hjälte.

- Han är stark på huvudet och att han skulle göra mål på en fast situation hade jag mycket väl kunnat tänka mig. Jag har sagt till honom att det är dags att han hänger dit en snart. Men att det skulle komma i en spelsituation var överraskande, sa Prahl.Yousef Fakhro firade sitt första allsvenska mål med den klassiska vaggande målgesten och som vanligt när den målgesten används så handlar det om barn.

- Jag ska bli pappa, avslöjade 25-årige Fakhro efter matchen.

Nedkomsten är beräknad till i december och det blir Yousef och Schaimah Fakhros första barn.

Jonas Harrysson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons