Annons
Nyheter

En trotjänare har snart gjort sitt i TFF

Han värvades från Anderslöv 2003. B-lagsmatchen mot LB07 på tisdagskvällen kan ha varit Emil Mårtenssons sista i TFF-tröjan. Nästa säsong räknar han med att spela fotboll någon annanstans, om det ens blir spel alls.
Nyheter • Publicerad 14 oktober 2009
Foto: 
Emil Mårtensson, till vänster, har gjort sju säsonger i TFF. Mötet mot LB07 kan ha varit hans sista i den blå tröjan.
Emil Mårtensson, till vänster, har gjort sju säsonger i TFF. Mötet mot LB07 kan ha varit hans sista i den blå tröjan.Foto: 

TRELLEBORG. Den 24-årige Anderslövspågen gick av Vångavallens gräsmatta i frustration och besvikelse. 2–3 mot LB07 i U21-allsvenskans B-slutspel var en match som borde ha vunnits med tanke på spel och chanser.

För Emil Mårtensson kan matchen ha varit den sista i TFF efter sju säsonger i klubben.

Annons

– Jag tänkte faktiskt på det innan i dag, att det här kan vara den sista. Men jag hoppas verkligen inte det. Vi har ju några A-lagsmatcher kvar, jag får sikta på dem så att det kan bli en rolig avslutning.

Emil Mårtenssons kontrakt går ut efter säsongen. Han räknar inte med någon fortsättning 2010.

– Egentligen inte. De har inte sagt något, det har varit en talande tystnad. Jag kan förstå dem, jag har ju spelat så väldigt lite, säger han.

2006 var han ordinarie i laget under TFF:s triumftåg i superettan. När det sedan har handlat om allsvenskan har han haft svårare att platsa. I år har det blivit ett inhopp i allsvenskan, mot Göteborg borta, efter det att han gjorde comeback efter korsbandsskadan.

– Laget har ju blivit bättre och bättre för varje år som gått som jag har varit här, konkurrensen har skärpts. Jag skyller inte på någon. Men förhoppningsvis kan det bli någon match till, det är det jag siktar in mig på nu.

Vad händer sedan?

– Jag vet inte, jag har alla dörrar öppna. Jag har sökt in till skola, till Lund och Uppsala, mest som en reservplan. Jag får se om det dyker upp något intressant, säger Mårtensson.

Vilken nivå kan du tänka dig om du fortsätter spela?

– Jag begränsar mig inte alls, jag får se hur det känns om det dyker något.

Tränaren Alf Westerberg vill inte ge någon framtidsprognos för Mårtensson, ingen som sträcker sig längre än årets säsong.

Annons

– Han gjorde ett okej inhopp mot Köpenhamn. Han finns med i bilden inför avslutningen, säger Alf Westerberg som understryker att han i nuläget bara har 18 utespelare att tillgå inför matchen mot Elfsborg på lördag.

TFF:s reservlagsupplaga dominerade mot LB07 på tisdagskvällen. Men spelövertaget omsattes inte i tillräckligt många mål. Fredrik Jensen och Robin Jakobsson var de värsta syndarna när det gäller målsumpandet.

Sista tio minuterna tappade TFF 2–1 till 2–3. Det gjorde att Limhamn/Bunkeflo vann B-slutspelet i U21-allsvenskan och förärades med 20 000 kronor.

– Nästan osannolikt att det gick den här vägen, vi har sex-sju stora målchanser som det borde blivit mål på i första halvlek, sammanfattar Alf Westerberg.

Emil Mårtensson A-lagsdebuterade för TFF 2004. Han har gjort 46 A-lagsmatcher för klubben i seriesammanhang, varav 15 i allsvenskan. På dessa matcher har han gjort nio mål, varav ett i allsvenskan.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons