Annons
Nyheter

En historisk målfest i Södertälje

Först måltorka. Sedan nio mål på två bortamatcher. Från ingenstans har TFF kommit in i ett sanslöst målstim.
Dagen efter 5–2-segern över Assyriska talar tränaren Anders Grimberg om förtjänat flyt, lyckade positionsbyten och vikten av att våga.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2012

Att TFF gör fem mål i en och samma match hör sannerligen till ovanligheterna. I seriesammanhang har det inte hänt sedan 2006.

På bortaplan har det inte hänt under 2000-talet.

Annons

– Då var det på tiden, påpekar Anders Grimberg.

– Det otroliga är att vi hade fantastiska chanser att göra fler mål.

Innan bortamatcherna mot Ängelholm och Assyriska hade TFF bara mäktat med att göra fem mål på bortaplan på hela säsongen. Ett tandlöst anfallsspel på bortaplan har ofta varit lagets signum under många år.

TFF-tränaren nämner två lyckade positionsbyten bakom den offensiva islossningen: Thiago Pinto Borges upp på topp och Zoran Jovanovic ut som yttermittfältare.

– Thiago har varit formidabel på topp. Zoran har blommat ut rejält sedan han kom ut på kanten. Han gjorde det bra i mitten, men blev ändå lite låst. På kanten blir han ett överraskningsmoment när han får fria tyglar.

På träningarna har man jobbat mycket med offensiva spelövningar där ambitionen har varit att anfalla med mycket folk.

– Vi måste våga ge oss i väg, tappar vi vår plats får någon annan ta den istället. Det har vi tryckt mycket på. Just nu vågar vi spela ett offensivt 4-4-2-spel som är väldigt elastiskt, säger Anders Grimberg.

Det ytterligare anmärkningsvärda mot Assyriska var att tre mittbackar nätade.

– Vi har sagt det under några veckor att nu är det verkligen dags att lyckas på fasta situationer. Vi har verkligen spelare för det. Ibrahim Koroma och Peter Abelsson gör båda rejäla mål där de kommer upp i sin yta och sätter dit den.

Mitt i målfesten står TFF fast vid sin ambition att värva en forward. Klubben jobbar för att lösa nigerianen Imenger Barnabas.

Annons

Transferfönstret är öppet men till måndagens match mot Öster kommer inget att bli klar enligt TFF-tränaren.

För första gången sedan tidigt i våras har TFF nu en tillvara över bottenstrecken.

– Vi har jobbat för att komma in i en bra arbetsmetod. Vi har pratat om hur vi ska kunna ta oss igenom skiten, in i den goda atmosfären. Det är mycket hårt arbete, och det flyt vi har nu har vi verkligen förtjänat, säger Anders Grimberg.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons