Nyheter

"En härlig känsla"

Marcus Pode blev målskytt för andra matchen i rad och det hjälpte TFF till tre poäng via 2–1 borta mot Gefle.
Nyheter • Publicerad 22 april 2011

– En härlig känsla att vinna igen. Man märker att många av oss är lättade, sa Marcus Pode som gjorde TFF:s första mål som innebar 0–1 i den 38:e minuten.

Det tack vare den intränade "45:an", passning snett inåt bakåt i 45-gradig vinkel in i straffområdet där en spelare kommer med fart. Denna gång var det Mattias Adelstam som serverade Marcus Pode vid straffpunkten.

– Den sitter hos alla. Skönt att få göra mål, sa Pode som tagit över Andreas Drugges roll från förra säsongen som släpande anfallare bakom Fredrik Jensen.

En ny förlust hade inneburit många tankar och funderingar på vad som inte stämmer med spelet. Nu blir det lite arbetsro.

– Jäkligt skönt att få vinna. Jag tycker att vi skulle ha vunnit redan mot Norrköping (i söndags) då vi var bättre. Idag kämpade vi alla riktigt bra, sa Pode, som nu gjort två mål denna säsong, bara ett färre än vad han gjorde under hela förra säsongen.

– Vi hoppas att detta var vändningen, men det kommer inte att komma gratis, det är fortsatt hårt jobb som gäller, sa Marcus Pode.

Det jobbet får TFF göra redan på påskdagen då Halmstads BK väntar på Örjans vall.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.