Nyheter

Dyrbara målmissar avgjorde derbyt på Vångavallen

Två ribbträffar, en nick i stolpen, ett missat friläge. TFF hade 15 avslut totalt och skapade fler chanser än i någon match tidigare under säsongen. Ändå: bara ett mål framåt och förlust med 1–3 (1–2) i Skånederbyt mot HIF.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2008
Andreas Drugge var helt fri med Daniel Andersson i den andra halvleken. Drugge väntade för länge med avslutet och kom för nära HIF-målvakten som rädda enkelt. BILD: Matso Pamucina
Andreas Drugge var helt fri med Daniel Andersson i den andra halvleken. Drugge väntade för länge med avslutet och kom för nära HIF-målvakten som rädda enkelt. BILD: Matso PamucinaFoto: 

TFF går till allsvenskt uppehåll med tre raka förluster. Med bättre skärpa i avsluten hade det blivit poäng mot HIF i går.

- Bra anfallsspel och vi skapar många avslut, men det hjälper ju inte ett skit, konstaterade Andreas Drugge nog så riktigt. Forwarden gjorde sitt första mål på hemmaplan när han volleysköt 1-1 med vänstern i bortre krysset.

Efter ett långt inkast och en Helsingborgsnick laddade Drugge från straffområdeslinjen.

- Inget jättebra läge kanske, men jag fick jättebra träff, kände med en gång att den skulle gå in.

Målet var en snabb repilk efter HIF:s tidiga ledningsmål.

Drugge borde också ha fått berätta om hur han gjorde 2-2 i den 58:e minuten. I stället fick han berätta om ett missat friläge.

- Erik Sundin jobbar fram bollen jättebra, men det känns som att jag är två, tre meter offside när jag får bollen. Alla stannar upp, sedan kommer målvakten och gör sig stor. Jag försöker peta den förbi honom.

- Jag borde satt den tror jag, sa han eftertänksamt.

Drugge var i gott sällskap. Erik Sundin gjorde två mål mot HIF på Vångavallen förra året.

I år blev det två träffar i målramen i stället.

Först en nick i insidan av stolpen på övertid i första halvlek.

- Bra inlägg av Mikael Bengtsson, bollen går väl fem centimeter fel, sa Sundin som hade en bredsida i ribban i andra halvlek.

- Rasmus gör det bra ute på högerkanten, Drugge släpper och jag får bollen lite för högt på foten. Där ska det vara mål, de kraven har jag på mig själv.

Andreas Wihlborg hade en allra fetaste chansen när han dundrade bollen i ribban efter Erik Sundins stolpretur strax före paus.

- Jag såg att det kom spelare framför mig och tänkte att jag var tvungen att sätta den högt, förklarade Wihlborg. Många hade redan räknat in 2-2-målet när Wihlborg drog till.

- Jo, den ska sitta, det var ju nästan öppet mål.

Wihlborg har haft en motig vår med lite speltid. Derbyt mot HIF var hans första från start.

- Helst vill jag spela ytterback, där jag spelade i fjol, resonerade Andreas Wihlborg, högerytter på mittfältet mot HIF.

Wihlborg byttes ut mot Michael Mensah efter 20 minuter i andra halvlek.

Sekunderna senare var Mensah nära att förlänga Mikael Bengtssons frispark i mål. Första halvan av andra halvlek hade TFF greppet. Men efter 1-3 på straff tog energin slut i hemmalaget.

- Det här var en pärs. Det här var en av de matcher som vi haft svårast men vi hade marginalerna med oss. Vi är oerhört tacksamma för de här poängen, sa HIF-tränaren Bo Nilsson.

- Vi har lite flyt i dag, tyckte anfallsstjärnan Henke Larsson.

För TFF fortsätter uppförsbacken. Laget har 50 dagar på sig att ladda om. Den 1 juli väntar svenska mästarna IFK Göteborg borta.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.