Annons
Nyheter

Dubbel målvaktskamp på Olympia

Samma statistik – olika individer. Viktor Noring och Pär Hansson är allsvenska målvakter det pratas om. I kvällens derby på Olympia drabbar de samman. För första gången någonsin.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2009

– Pär är en bra målvakt men jag kommer göra mitt bästa så får vi se vem som vinner", säger Viktor Noring.

Lika många allsvenska matcher, lika många insläppta mål, lika många räddningar och samma räddningsprocent. Viktor Noring och Pär Hansson är svåra att skilja åt efter allsvenskans åtta inledande omgångar.

Annons

– Ja det verkar ju så, konstaterar Pär Hansson.

Inför kvällens match är de båda målvakterna lite extra spända. Båda två spelar sitt andra allsvenska derby i karriären. Dessutom kan en plats i U21-truppen stå på spel. Matchen i matchen vill Pär Hansson dock tona ner.

– Jag förstår att det pratas om en målvaktskamp runt omkring oss men vi ska möta laget TFF så det är nog bättre jag har koll på anfallarna, säger HIF:s 22-åriga målvakt.

Vårens succémålvakter har inte mötts på planen tidigare och inte heller träffat på varandra. Men lite koll verkar de ändå ha på varandra.

– Jag har sett någon match som Pär gjort jättebra. Vi har olika spelsätt han och jag. Jag är längre och har bra räckvidd men han har bra spänst, säger Viktor Noring.

– Tyvärr har jag inte sett Viktor spela men jag har sett lite på tv där han gjort en del riktigt bra räddningar. Han verkar vara en bra målvakt, säger Pär Hansson om sin kollega.

Viktor Noring ser fram emot kvällens match och har derby mot Malmö FF i färskt minne. En sammandrabbning som Noring rankar högt i karriären. Att spela inför välfyllda läktare är nämligen inget som skrämmer varken Noring eller Hansson. Något som verkar lovande inför sommarens U21-EM där det mesta talar för att Pär Hansson kniper en av platserna i den svenska truppen. Men som han själv uttrycker sig så sitter ingen säkert i Tommy Söderberg och Jörgen Lennartssons trupp.

– Nej i landslaget är man aldrig säker men det är mitt mål att komma med, säger Pär Hansson.

Vilka är dina största konkurrenter om en plats?

– Framförallt Johan Dahlin och Kristoffer Nordfeldt eftersom vi har varit med tidigare. Men självklart är Viktor också en konkurrent eftersom han gjort bra ifrån sig nu.

Annons

Viktor Noring vill inte spekulera i sina chanser att komma med i EM-truppen. Istället kör han på som vanligt och hoppas att det ska räcka hela vägen.

Ödmjukheten är således stor från båda håll. När kvällens målvaktskamp kommer på tal vågar de dock kaxa till sig något.

– Jag hoppas att vi vinner matchen och då borde jag också göra det, säger Pär Hansson.

– Förhoppningsvis är jag bättre än honom, det strävar jag efter, säger Viktor Noring.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons