Annons
Nyheter

Drugge: TFF agerade sent

I Andreas Dugge försvinner en av lagets mest tongivande spelare. Det hade inte behövt bli så. Inte enligt Drugge själv.
Nyheter • Publicerad 10 november 2010
Foto: 

– Trelleborg agerade sent, säger den till Göteborg flyktade forwarden.

Att Andreas Drugge skulle lämna Trelleborg har stått klart de senaste månaderna.

Annons

– Trelleborg har alltid funnits med i bilden, men kom längre ifrån ju längre tiden gick. De var sent ute med att snacka med mig och de är sent ute även med andra.

När började klubbledningen prata med dig om en förlängning?

– Vi hade ett samtal förra hösten om att de ville skriva nytt. Sedan hörde de inte av sig förrän vid träningslägret innan seriestarten. Jag tyckte det var sent, det var inte mer än några månader kvar till jag hade ett halvår kvar av kontraktet. Men det är deras taktik. Det konstiga är att det hade gått bra för mig både 2008 och 2009, ändå ville de vänta.

– Jag säger inte att jag hade skrivit på ett nytt kontrakt om de kommit till mig sommaren 2009, men möjligheten hade varit större. Nu agerade de sent.

Vad är risken med att agera sent?

– Det kan vara svårt att bygga ett lag på längre sikt eftersom man låter spelarna vänta ut sina kontrakt. Jag vet inte hur det blir med Jensen nu, men om klubben tappar oss båda blir det säkert kännbart.

Stefan Nilsson, vice ordförande i TFF, anser att Drugge har fel i sin kritik.

– Vill man förhandla med en spelare som har ett år kvar på kontraktet då tycker jag vi varit ute i relativt god tid. I det här fallet anser jag att vi varit ute tillräckligt tidigt för att tro att vi ska kunna förlänga. Likaså med Fredrik Jensen.

Andreas Drugge säger att det kan vara svårt att bygga ett lag på sikt om inte kontrakten förlängs i tid. Hur ser du på det?

– Spelarnas kontrakt går ut olika år och vi försöker ha framförhållning för att ha en så intakt trupp som möjligt för att få stabilitet. Vi försöker också förlänga i tid men det är svårt om spelaren vill hålla det öppet, säger Stefan Nilsson.

Annons

Hur ser du på att ni nu kan tappa era två toppforwards samtidigt?

– Det är aldrig bra, men vi får försöka hitta ersättare.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons