Nyheter

Drugge stal showen

(Uppdaterad) Anders Svensson gjorde comeback efter fem månaders skadefrånvaro. Men det var Andreas Drugge och TFF som stal showen. Elfsborg besegrades med hela 3–0 (2–0) i Borås. "Vi är bättre än förra året", säger tvåmålsskytten Drugge.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2009
Andreas Drugge svarade för två mål när TFF besegrade Anders Svenssons Elfsborg med hela 3–0. Bild: Jörgen Jarnberger
Andreas Drugge svarade för två mål när TFF besegrade Anders Svenssons Elfsborg med hela 3–0. Bild: Jörgen JarnbergerFoto: 

Landslagsmittfältaren Anders Svensson är tillbaka efter sin svåra lårskada. Återkomsten till fotbollen - andra halvlek mot TFF - kunde ha blivit roligare. Förlust med 0-3 mot Trelleborg på Borås Arena.

Andreas Drugge, en av tre trelleborgare med bakgrund i just Elfsborg, säger att hans gamla lagkamrater var tysta efter stjärnsmällen.

- Dom sa inte så mycket. De gratulerade till en bra match. Det räcker. Jag vet hur de känner, säger TFF-forwarden.

Hans första mål kom på nick i 38:e minuten, efter en hörna som han själv fixat fram.

- Jag fick på ett bra skott som Hassan (Elfsborgsmålvakten Abbas) gör en bra räddning på. På hörnan är Rasmus eller Max på bollen och jag står vid bortre och försöker få en så bra träff som möjligt.

Bollen gick in via ribban. Hans andra mål kom via ett uppspel på vänsterkanten där Joakim Sjöhage hoppade över bollen vid mittlinjen.

- Jocke är väldigt tydlig att han ska släppa den. Jag ser Hassan och det känns som att han är 30 meter från mål, så jag slår in bollen bredvid.

Målvaktstabbe? Självklart. Men också vaket att uppfatta situationen så korrekt.

- Det betyder mycket att få göra mål tidigt på säsongen, så att det inte sätter sig i skallen. Andreas Drugge påminner om att Elfsborg är inne i en mycket hård tränings- och matchperiod och att några av de tongivande var borta.

- Men vi har också en tuff period och många som är borta. Jag tycker vårt innermittfält med Viktor (Svensson) och Markus (Falk-Olander) gör det väldigt bra, det var ju deras första match tillsammans.

Elfsborg hade mycket bollinnehav i första halvlek, men hade svårt att förvalta spelövertaget i chanser. Första skottet på mål dröjde ända till den 82:a minuten…

- Visst hade de mycket boll, men de har inget att hämta med sina inlägg mot vårt starka försvar, säger Drugge. TFF:s backlinje var åter mycket stark och var en av många glädjebitar för Tom Prahl.

- En bra seger, det ger oss bra självförtroende, säger tränaren.

Hur bra är ni?

- Vi är inte så långt komna än och vi måste få igång ett distinktare passningsspel, men vi har tid på oss. Den här segern var jättebra och det är många som mår bättre efter en sådan här match.

3-0 borta mot Elfsborg ger eko i hela Fotbollssverige…

- Det är inget jag har tänkt på. Min målsättning är att vi ska bli ett topplag och då ingår sådana här resultat. Det vore än roligare om vi hade gjort 3-0 mot Elfsborg i maj, därmed inte sagt att vi inte ska försöka göra om det, säger Prahl.

TFF-insatsen var stark överlag. Extra plusbetyg utdelas till målskyttarna och till Joakim Sjöhage - som låg bakom Kristian Haynes ledningsmål i nionde minuten - samt till Rasmus Bengtsson som överglänste alla andra på Borås Arena.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.