Annons
Nyheter

Christian Karlssons nya lagkamrater

TFF:s förre mittbackgigant Christian Karlsson har bytt lagkamrater. Från fotbollsgalna män till lekglada barn. Skillnaden? "Med tanke på hur barnsliga vi var i TFF så är det nästan skit samma", säger Christian Karlsson glatt.
Nyheter • Publicerad 26 september 2009
Foto: 
Christian Karlssons karriär befinner sig numera i leklandet.
Christian Karlssons karriär befinner sig numera i leklandet.Foto: 

MALMÖ.Flertalet av de gamla TFF-spelarna har sadlat om. 15 år efter skrällen på Vångavallen har Magnus Andersson blivit snickare, Fredrik Sandell IT-konsult och Michael Hansson skomakare. Mest uppseendeväckande är kanske ändå Christian Karlssons karriärsval.

– Hade någon sagt för tio år sedan att jag skulle hålla på med lekland idag så hade jag inte trott dem. Men jag såg det som en kul grej, berättar Christian Karlsson.

Annons

Efter fotbollskarriären kom livet att handla om trav och underhållning för barn. Christian Karlsson fick idén om att starta upp ett lekland efter ett flertal utlandsvistelser. 2004 öppnade således Sveriges första inomhusnöjespark för barn.

– Från början gjorde jag allt, från att arrangerade barnkalas till att steka hamburgare och städa. Men i dag har vi platschefer som sköter det och jag jobbar mest hemifrån.

Företaget växte snabbt och etablerades i Malmö, Stockholm, Kristianstad och Kosta Boda. Christian Karlsson trivs med sitt yrkesval och tror på sitt projekt.

– Det är en företeelse som kommit för att stanna. Nu kommer det olika lekland på löpande band.

Christian Karlsson beskriver verksamheten som en stor nöjespark där barnen kan leka av sig och föräldrarna koppla av. Bollhav, bollkanoner, studsmattor och rutschkanor tillhör vardagen.

– Man måste helt klart ha lite barnasinne och leksinne för det är hög aktivitetsnivå och full fart, säger Christian Karlsson som påstår sig ha prövat det flesta av leklandens aktiviteter.

– Jag är rätt stor men det är klart att jag har testat alla grejerna och upplevelserna, man får passa på, säger han.

Bortsett från de fyra nöjesparkerna kretsar stora delar av Christian Karlssons liv kring trav. Redan i tidig ålder kom intresset för hästar och travsport.

– När var 14-15 år hade min farbror hästar. Och när jag spelade i TFF gick vi ihop en sex, sju stycken och ägde en häst ihop. Vi var ett gäng som var delägare men det blev aldrig någon stjärna av hästen.

I dag är Christian Karlssons delägare i två hästar och följer deras framfart på de svenska travbanorna. För travpubliken är han dock mer känd som en av ATG:s experter.

Annons

– Jag åker upp till Stockholm på trav en till två gånger i veckan för livesändningar och TV4:s onsdagskvällar på Solvalla. Jag är en så kallad Malmö Aviation-pendlare. Flygvärdinnorna undrar nog vilken slags kurir jag är.

TFF:s forne mittback är avslappnad samtidigt som han verkar fylld av energi. Hans busiga utseende vittnar om hans lekfullhet. Med en caffe latte i handen talar Christian Karlsson om tiden i TFF som den bästa i hans karriär.

– Det var lite ångest att lämna TFF. Till skillnad från andra klubbar så var det harmoni i ledartrojkan i Trelleborg, säger Karlsson samtidigt som han drar paralleller till dagens verklighet.

– De unga idag vill mer visa upp sina tatueringar och har fokus på andra grejer, de vill så snabbt som möjligt visa upp sig och bli sålda. Så den känslan som vi hade i TFF är svår att hitta i stora klubbar idag.

Sedan fem år tillbaka har Christian Karlsson lagt av med fotbollen. Sista anhalten blev FC Köpenhamn. Det har blivit en del oldboys matcher sedan dess men något större fotbollsuppdrag är den gamle TFF:aren inte sugen på.

– Jag har fått förfrågningar från några klubbar om tränarjobb men jag vet vad som krävs och det är ruskigt mycket tid. Men jag får se hur jag gör längre fram, man har ju alltid idéer på hur det ska göras, säger Christian Karlsson.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons