Annons
Nyheter

Centrala mittfältet tunnas ut

Thommie Persson missar resten av vårsäsongen. För tillfället har Tom Prahl endast tre centrala mittfältare att tillgå. ”Vi får se till att hålla dem friska”, säger TFF-tränaren.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2009
Thommie Persson missar resten av vårsäsongen och TFF har drabbats av ännu en tung skada. Foto: Scanpix
Thommie Persson missar resten av vårsäsongen och TFF har drabbats av ännu en tung skada. Foto: ScanpixFoto: 

Inre ledbandet i höger knä är uttänjt. Därmed är Thommie Persson först tillgänglig efter U21-EM.

– Han ska vara matchklar om sex veckor, sa sjukgymnasten Peter Andersson efter gårdagskvällens undersökning.

Annons

– Tråkigt, jag var på gång nu. Samtidigt tillhör skador fotbollen och jag kan inte gräva ner mig, säger Thommie.

Thommie Persson har startat fem av lagets sju allsvenska matcher i år och har haft tungt ansvar när den ena efter den andra mittfältaren tvingats lämna in. För närvarande går Jonas Bjurström, Marcus Falk-Olander och Rasmus Östman skadade. Dessutom besväras Magnus Andersson från och till av smärta i ena knät.

Mattias Thylander, tänkbart centralt alternativ, tvingades av planen i gårdagens U21-match (0–1-förlust mot Ängelholm).

– En lårkaka och så vred jag till knät, sa en kraftigt bandagerad Thylander när han linkade bort till omklädningsrummet.

Det var inte bara Thommie Persson som skadade sig i samband med måndagens match mot AIK. Max Fuxberg stämplades av en medspelare på uppvärmningen – och det gick så illa att han bröt lilltån.

– Det är bara smärtan som hindrar mig. Vi får se på fredagens träning hur ont det gör, säger Fuxberg som kommer spela med ett specialskydd.

TFF har endast Magnus Andersson och Viktor Svensson som naturliga innermittfältare, men vikarien Kristian Haynes går troligen före efter sina starka insatser på positionen i vår.

Positivt på skadefronten är att Marcus Falk-Olander, som skadade sig i premiären, väntas träna för fullt inom en vecka. Comebacken lär dock dröja åtminstone ett par veckor.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons