Annons
Nyheter

”Ceder” ser upp till Noring

En given punkt på TFF-årsmötet är sedan flera år tillbaka utdelningen av ”Bengt Cederbergs hederspris” till en TFF-spelare som utmärkt sig extra på ett eller annat sätt. Valet föll i år på Viktor Noring.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2011
Viktor Noring, Bengt Cederberg och Per-Anders Abrahamsson.
Viktor Noring, Bengt Cederberg och Per-Anders Abrahamsson.Foto: Martin Falkenby

Bengt Cederberg är en äkta TFF-legendar och han var under många år ”Mr TFF” tillsammans med dåvarande ordföranden Gunnar Persson. ”Ceder” var som vanligt prisutdelare av sitt eget pris.

– Ja, det är alltså inte jag som tar ut den spelare som ska ha priset utan det är bara mitt namn på det, förtydligar Bengt Cederberg efter ceremonin tillsammans med Noring.

Annons

När Bengt får chansen att tycka till lite extra om TFF-keepern, låter det så här:

– Jag upplever att Viktor verkligen bara blir bättre och bättre och att han tar väl vara på de fina förutsättningar han ju har som målvakt.

Bengt sa det inte till Viktor men han skojar om det efteråt.

– Jag hade tänkt säga att han bara fick priset om han skrev på ett nytt kontrakt, han är ju jätteviktig för TFF. Han verkar ju trivas i gänget och jag tror nog han skriver på efterhand.

Viktor – på väg ut från årsmötet med blommor och vacker tavla i pris – hinner svara på frågan om kontraktet:

– Så fort Stefan Nilsson (fotbollsansvarig och vice ordförande i TFF) kommer hem, hoppas jag det blir klart med kontraktet. Jag vet att Martin (Klette, Viktors agent) och Stefan tidigare har pratat om att träffas då.

Målvakten kunde inte i nuläget uppge någonting alls gällande det tänkta kontraktets längd, men verkar alltså klar över att skriva på.

När han lämnat lokalen fortsätter Ceder att prata om Viktor Noring.

– Första gången jag såg Viktor var för flera år sedan på en upptaktsträff i ”Södan” och när man presenterade det årets trupp. Han var ny i truppen och bara 16 år men redan då var han ju störst!

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons