Annons
Nyheter

Brassens chans att briljera

Han har bara fått spela 15 minuter i allsvenskan. I dagens cupmatch mot Trollhättan får Thiago Pinto Borges chansen från start.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011
Foto: Claes Nyberg

I december gjorde TFF klart med brasilianaren Thiago Pinto Borges. 22-åringen var tänkt att ta över efter Andreas Drugge som lämnade för IFK Göteborg. TFF-tränaren Tom Prahl bedömde värvningen som en ”rövare”. Och ännu har inte Thiago Pinto Borges fått visa sina kvalitéer för TFF-publiken.

– Det är alltid svårt för en fotbollsspelare som inte får spela. Men jag känner ingen frustration, jag är ny här och jag får vänta på min chans, säger Thiago.

Annons

Han lämnade sitt hemland och åkte till Europa redan som 15-åring. Framför sig hade han en oviss framtid. Han spenderade första tiden i sin nya världsdel i Valencia. Där var han under en månad och provspelade i klubbens 18-års lag.

– Jag hade gärna varit kvar i Valencia om jag hade fått bestämma. Det var en härlig stad men jag fick inget kontrakt.

Han spelade sedan en turnering med ett ungdomslag i Milan, men provspelet ledde inte till något kontrakt. Det var då han fick erbjudande av Esbjerg och valde att flytta till Danmark.

– Det är bättre i Trelleborg än i Danmark. Folket är trevligare i Sverige och mina lagkompisar här i TFF är mycket trevligare än de i Esbjerg. Spelarna fick mig att känna mig välkommen direkt. Efter fem månader här har jag mer känslor för Trelleborg än vad jag fick för Esbjerg under sex år, säger Thiago.

Han har en lägenhet mitt i stan och trivs bra i sin nya stad.

– Men det är inte så mycket att göra här i Trelleborg. Jag sitter mest bara hemma och är ute på internet och håller kontakten med min familj hemma i Brasilien. Jag saknar dem. Jag har inte kunnat åka hemma på två år. Efter säsongen ska jag besöka dem igen.

Fotbollsmässigt har det också varit lite att göra eftersom Thiago endast spelat 15 minuter i allsvenskan sedan han kom till TFF. Ett inhopp mot Gais i andra omgången.

– När jag kom trodde jag att jag skulle få spela, men träningsmatcherna gick dåligt, och jag förstår varför jag inte får spela. Men jag är ny i laget och får vänta på min chans. Jag har god relation med tränarna och är inte frustrerad, säger Thiago.

Men ikväll kommer chansen när TFF möter Trollhättan i svenska cupen. Thiago kommer att få spela i ”nummer 10-rollen”, positionen bakom anfallaren som Marcus Pode vanligtvis har. Han har även spelat på kanten och i senaste reservlagsmatchen spelade han defensiv innermittfältare.

– En offensiv mittfältsposition passar mig bäst tycker jag men jag spelar där tränarna vill att jag ska spela, svarar Thiago diplomatiskt.

Annons

Det är även i de positionerna Prahl ser honom som ett alternativ i första hand.

– Thiago är en kvick spelare som vi hoppas ska bli viktig för oss framöver, säger Tom Prahl.

Varför har han inte fått spela?

–Han har haft huvudet nere lite för mycket, överblicken har saknats hittills. Han har inte hittat sin position riktigt och varit djupt nere och hämtat boll ibland. Han behöver få bättre struktur i sitt spel, säger Prahl.

Ikväll har Thiago chansen att visa sin tränare att han ska få spela mer.

– Jag hoppas att det blir en bra match för mig nu när jag får chansen, säger Thiago.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons