Annons
Nyheter

Botten av TFF mot bottenlagen

Efter 0–1 (0–0) på Vångavallen mot tokjumbon Halmstads BK är TFF:s allsvenska existens hotad. Ett poäng av arton möjliga mot bottenlagen är en förklaring till det.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2011
Foto: 
TFF:s Mattias Adelstam vinner en duell mot Halmstads Kujtim Bala.
TFF:s Mattias Adelstam vinner en duell mot Halmstads Kujtim Bala.Foto: 

Med sju omgångar kvar är TFF rejält indragna i bottenstriden. Laget har bara en poäng till godo ner till kvalplatsen.

Men hade TFF haft normal poängutdelning mot bottenkonkurrenterna hade situationen varit en annan. TFF har bara tagit ett poäng på sex matcher mot Halmstad, Syrianska och Norrköping. Usla 4–11 i målskillnad på dessa matcher.

Annons

– Jag vet inte varför det blivit så. Lite självsäkerhet kanske smyger sig in hos vissa att vi ska klara det och att man inte tar löpningen eller går in i en duell fullt ut varje gång. Jag känner inte så, men jag vet inte om det blir så för vissa, säger TFF-anfallaren Fredrik Jensen och konstaterar:

– När det är vi som ska styra matcher har vi det svårt.

Jensen var inblandad i den situation som många pratade om efteråt. I den 68:e minuten drog han nytta av att Halmstads vänsterback Christian Järdler slog en alldeles för lös bakåtpass till målvakten Karl-Johan Johnsson. Jensen snappade upp bollen och när han rundade Johnsson såg det ut som att målvakten sparkade på Jensens ben så att han kom ur balans och bollen rann ner över sidlinjen.

– Jag tycker att det är straff, han är på mig, säger TFF-anfallaren.

– Jag touchar honom lite, men jag tycker att det är fair play att han står upp, säger Karl-Johan Johnsson om situationen.

Måste man ramla för att få straff?

– Halva allsvenskan hade lagt sig där men jag är inte sådan som person, ärlighet varar längst, säger Jensen.

Situationen kom i en period då TFF verkade ha matchen i kontroll även om laget inte övertygade.

Åtta minuter senare, en kvart från slutet, fick plötsligt Halmstads snabbe anfallare Joel Johansson en chans efter att Anel Raskaj hittat honom i djupet. TFF-målvakten Viktor Noring tvekade och kom inte ut samtidigt som Tuomo Turunen inte kunde täcka skottet och det var 0–1.

– Vi hade stundtals problem med deras omställningsspel och vid målet vet jag inte riktigt vad som hände, plötsligt hade vi bara en back kvar där nere, säger TFF-tränaren Tom Prahl.

Annons

– Det här blev en sådan tuff och besvärlig match som jag visste det skulle bli. HBK har bra moral nu och Michael Svenssons entré har stabiliserat deras backlinje. Jag tyckte vi kom runt på kanterna och hade en hel del inspel men vi kom inte igenom sista bastionen där nere, säger Prahl som nu måste mobilisera sitt lag till nästa match 11 september, borta mot Djurgården, just nu på kvalplats.

– Det blir knivskarpt. Vi måste komma upp både fysiskt och mentalt, säger Tom Prahl.

– Vi måste kriga mycket mer då och vinna fler närkamper och springa mer än vad vi gör idag, säger Fredrik Jensen.

Maria Sällberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons