Annons
Nyheter

Bortaförlust mot Kalmar FF

(Uppdaterad 22.50) I veckan placerades han i Lazio – under måndagen placerade domaren honom på läktaren. Rasmus Bengtsson har minst sagt haft en händelserik vecka. ”Det händer en del kring mig men jag hade tagit med handen ändå”, säger Rasmus Bengtsson.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2009
Till vänster: TFF:s Rasmus Bengtsson får rött kort i målområdet när KFF tog emot Trelleborg på Fredriksskans på måndagen. Till höger: TFF:s målvakt Viktor Noring boxar undan bollen bakom Kalmars David Elm. Bilder: Paul Madej / SCANPIX /
Till vänster: TFF:s Rasmus Bengtsson får rött kort i målområdet när KFF tog emot Trelleborg på Fredriksskans på måndagen. Till höger: TFF:s målvakt Viktor Noring boxar undan bollen bakom Kalmars David Elm. Bilder: Paul Madej / SCANPIX /Foto: 

Rasmus Bengtsson var på allas läppar efter TFF:s bortamatch mot Kalmar FF på Fredriksskans. I den första halvlekens sista spelminut lyckades Rasmus Bengtsson orsaka straff, bli utvisad, bli avstängd mot HIF och krocka med Viktor Norings vänstra stolpe.

– Jag försöker få bort bollen med foten men så kommer stolpen och jag vill inte nicka in i den så jag tar med händerna på stolpen, förklarar Rasmus Bengtsson.

Annons

Det var efter att Kalmar FF:s nyförvärv Tobias Eriksson nickat bollen förbi Viktor Noring mot bortre stolpen som Rasmus Bengtsson dök upp. Placerad vid stolpen försökte han avstyra ett KFF-mål genom att slänga sig mot stolpen. Bollen touchade hans hand och domaren dömde straff och utvisning.

– Att hoppa med huvudet först mot stolpen är inte optimalt, så det var en ren reflex, jag ville inte skalla ihop med stolpen. Men att få tre straff emot sig för det är frustrerande, säger Rasmus Bengtsson.

Straffen som Rasmus Bengtsson orsakade togs om hand av Kalmars landslagsman Rasmus Elm som dock inte hade någon lyckosam kväll. Straffen var dåligt slagen och Viktor Noring kunde rädda relativt enkelt.

– Jag försökte stå så länge som möjligt och jag hade en känsla av att han skulle lägga den i det hörnet. Jag tycker jag kom snabbt ut mot stolpen och gjorde en bra räddning, säger Viktor Noring.

Rasmus Bengtsson knöt näven på väg in till omklädningsrummet men pressen mot TFF skulle öka avsevärt. I andra halvlek började Kalmars röda maskineri att mala och smålänningarna radade upp chans på chans. I den 64 minuten fick Kalmar också håll på TFF. Tobias Eriksson satte en stenhård rökare i nättaket från nära håll. Ett mål som Noring var chanslös på.

Kalmars andra mål kom med dryga minuten kvar genom KFF:s injektion Daniel Mendes.

– Jag hade mycket att göra och hade många räddningar. Nu känns det jäkligt tungt men i morgon kommer jag nog känna att jag gjort en bra insats ändå, säger Viktor Noring.

För Rasmus Bengtssons del innebär hans avstängning att han missar matchen mot HIF på måndag. Ett scenario som känns bekant.

– Ja förr förra året var jag också avstängd mot HIF. Det verkar vara något med HIF borta. Det är extra frustrerande att vara avstängd den matchen för den är extra roligt att spela så det är lite surt. Men vad ska man göra, säger Rasmus Bengtsson.

Även Andreas Drugge missar matchen mot HIF då han drog på sig sin tredje varning för säsongen i matchen sista spelminut.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons