Annons
Nyheter

Bjurström från start i genrepet

För två månader sedan bröt Jonas Bjurström ett mellanfotsben i högerfoten. På måndagskvällen, i det allsvenska genrepet mot Kalmar FF gör han comeback i TFF-tröjan, avsevärt tidigare än någon vågat hoppas på.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2008

- Jag har tränat fotboll obehindrat i tre-fyra dagar. Jag känner ingenting, berättar Jonas Bjurström.

29-årige Bjurström kommer att spela från start på mittfältet bredvid Mattias Thylander.

Annons

Mer än en halvlek blir det inte i första matchen på två månader.

- Jag hoppas jag kan klara av tempot och att man vågar gå in hundra procent i närkamperna. Det finns alltid en risk att man är försiktig när man har haft ett längre skadeuppehåll.

Ingen risk att du går igång för tidigt?

- Nej, jag tror inte det. En hel match hade varit lite väl. Jag slapp ju gipset och kunde köra igång med rehabträningen redan efter två-tre veckor. Sedan har jag hållit igång bra hela tiden.

Ett läkarutlåtande i slutet av april talade om tre till fyra månaders bortavaro.

- Att Bjurström är tillbaka redan är förstås väldigt positivt, det hade vi inte räknat med, säger TFF-tränaren Tom Prahl. När det gäller andra skadedrabbade i truppen ser det inte lika ljust ut.

Ljumskproblem gäckar fortfarande för Fisnik Shala, Kristian Haynes och Andreas Wihlborg.

Spel mot Kalmar blir det heller inte för blindtarmsopererade Michael Mensah och för Erik Sundin som ådragit sig en lättare sträckning.

- Vi har en uppställning som ändå ser ganska bra ut, säger Tom Prahl som hoppas se goda anfallsintentioner mot Kalmar FF.

- Jag hoppas vi kan göra en jämn match, att vi hänger med i tempot och att vi skapar målchanser.

Annons

Matchen spelas klockan 18.00 i Åhus där hela TFF-truppen är på läger till på tisdag, med familjer och respektive på plats. Om åtta dagar är det allsvensk nystart mot IFK Göteborg. TFF:s ambition är alltjämt att hitta en forwardsförstärkning i sommar.

- Vi har en del trådar vi drar i, säger Tom Prahl.

Är Marcus Pode fortfarande aktuell?

- Det beror på om prislappen är gångbar. I utgångsläget var den inte det. Det mest realistiska är att vi kommer att låna någon spelare.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons