Annons
Nyheter

Bästa starten på 16 år

TFF går till sommarvila som femma. Med sina 19 poäng har man gjort sin starkaste säsongsöppning i allsvenskan sedan 1993. "Det mest positiva är att vi är så svårslagna", säger tränaren Alf Westerberg.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2009
Foto: Claes Nyberg/Arkiv
Foto: Claes Nyberg/ArkivFoto: 

TFF gör sin 14:e säsong i allsvenskan. Två gånger tidigare har laget inlett serien bättre än i år; 1992 och 1993. Båda de åren slutade TFF som fyra. Med årets inledning har laget bäddat för en ny topplacering 2009.

- Det är inte illa ju, säger Alf Westerberg efter att ha konfronterats med statistiken.

Annons

- Vi måste vara nöjda. I synnerhet som det varit en ganska problem fylld vår med mycket skador.

Vad är du mest nöjd hittills?

- Att vi är så svårslagna, att vi visar god arbetsmoral. Vi har varit väldigt solida bakåt. Viktor Norings prestation med stadga och säkerhet i målet har varit väldigt viktig.

Poängmässigt har TFF-tränaren inget att erinra mot årets tolv första matcher, däremot tycker han att det fattas lite spelmässigt.

- Nivån i vi hade i höstas har vi inte riktigt nått till, inte i förmågan att driva vårt spel.

Vad behöver bli bättre?

- Kvalitén i vårt passningsspel. Genombrottsspelet kan också förbättras. Sen bör ju faktiskt våra tre toppforwards snitta lite fler mål. Vi har haft väldigt många målskyttar hittills. Det är en styrka, men också en svaghet.

TFF är bara fem poäng från andraplatsen, men det är inte dit Westerberg tittar i första hand.

- Det primära är först att skaffa så många poäng så vi kan säkra fortsatt spel i allsvenskan. Man vet ju att det brukar hända saker under sommaren, både hos andra klubbar och hos oss. Vi gissar ju att vi inte har Rasmus Bengtsson kvar i laget, och han har ju varit väldigt viktig för oss.

I dag tränar TFF som vanligt. Sedan väntar nio dagars träningsuppehåll. När laget börjar träna igen den 11 juni är tanken att Adam Watts, mittbacken från Fulham ska träna med laget. Watts var på plats i Trelleborg för en vecka sedan men tvingades då åka hem igen efter en sträckning i baksida lår.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons