Annons
Nyheter

Asps debut gav mersmak

Jonathan Asp har presenterat sig i U21-landslaget. På onsdagskvällen spelade han en halvlek i 1–3-förlusten mot Portugal.
– Det gick bra, jag gjorde en stabil insats, säger 20-åringen.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2011
Foto: Tomas Nyberg

Jonathan Asp tog igår steget från pojklandslagsman till U21-landslagsman. I träningsmatchen mot Portugal spelade han en halvlek som vänsterback.

– Med tanke på att jag knappt spelat match på tre fyra månader så gjorde jag en bra insats. Jag kom in i matchen, följde med upp i anfallen och stängde till bakåt, säger Jonathan Asp som inte kände någon direkt nervositet inför debuten.

Annons

– Nej det tycker jag inte. Jag har ju spelat en del i allsvenskan och andra landskamper.

Nye förbundskaptenen Håkan Ericson var nöjd med Jonathan Asps insats. Han var även nöjd med Sveriges orädda spel.

– Matchbilden idag var jämn. Portugal hade ett litet övertag i första halvlek, de lyckades låsa ner oss och tvingade oss till att sätta igång med långa utsparkar. Men John Guidetti har den bästa chansen den första halvtimmen, han gör ett riktigt bra avslut men målvakten gör en kanonräddning nere vid stolproten. Det var positivt att vi spelade tillräckligt bra för att inte förlora mot Portugal, negativt att vi faktiskt förlorar ändå, säger Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

Två av Portugals tre mål kom i den första halvleken.

– I första spelade vi nästan ut dem de första 35 minuterna. Men sedan fick de två skitmål. Det första var en boll som kom utifrån som vi rensade, den studsade ut till deras spelare som sköt i mål. Det andra kom efter en långboll, säger Jonathan Asp som inte hade någon skuld i målen.

I andra halvlek utökade Portugal sin ledning till 3–0 innan Elfsborgs Johan Larsson kunde nicka in ett svenskt tröstmål.

– Portugal är ett spelskickligt lag men vi gjorde det bra. Den portugisiska ledningen sa efteråt att det inte är många som kommer ner till Portugal och försöker spela sig fram. Därför känns det lite tråkigt med 3-1, ett orättvist resultat, säger Jonathan Asp.

Förutom Jonathan Asp beduterade även Pontus Jansson, Tim Björkström, Oscar Hiljemark och Niklas Hulth i U21-landslaget. Nästa gång de har chansen att befästa sin plats i laget blir den 24 mars då Italien väntar på bortaplan.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons