Annons
Nyheter

Asp skrev på för tre år

Vänsterbacken Jonathan Asp stannar i TFF. 20-åringen skrev på onsdagen på ett treårskontrakt.
– Jag är bara 20 år och har gjort mitt första år på högsta nivå i Sverige. Bäst att vänta ett par år till innan man tar nästa steg, resonerar han.
Nyheter • Publicerad 11 november 2010
Jonathan Asp.
Jonathan Asp.Foto: 

Jonathan Asp har varit årets utropstecken i TFF. För ett år sedan skrev han ett nytt lärlingskontrakt. Med det kontrakt han skrev på onsdagen ökar han sin lön med flera hundra procent.

– Den har stigit rejält ja, säger Jonathan Asp som bara tjänat några tusenlappar i månaden som lärling.

Annons

Fanns det andra klubbar med i bilden?

– Min agent hade kontakt med några utländska klubbar, men jag kände att det var bäst att vänta.

Jonathan Asp har under 2010 överraskat alla inklusive tränarparet Tom Prahl och Alf Westerberg.

– Han hade inget vasst 2009, då hände det inte mycket, konstaterar Alf Westerberg.

– Han fick möjlighet att träna mycket ytterback i vintras, mest för att vi hade brist på spelare, där kunde man se att det var en position som passade honom, fortsätter Westerberg, nöjd med att Asp blir kvar i TFF.

– Fortsätter han den kurvan som han ritat i år har han en väldigt hög potential.

Jonathan Asp säger själv att det varit ett genombrottsår.

– Jag skrev ju på ett nytt lärlingskontrakt, jag trodde på mig själv, jag kämpade på. Tanken innan säsongen var att slå mig in i matchtruppen. Det gick bra under träningar och B-lagsmatcher, sedan fick jag chansen mot Djurgården. Därefter har det rullat på, sammanfattar han.

TFF är också nära att skriva ett nytt tvåårskontrakt med Peter Abelsson.

– Det lutar åt det. Vi är väl överens om ganska mycket, jag väntar på att de ska höra av sig, säger den 33-årige mittbacken som nyligen opererat höften.

Annons

När det gäller mittbacken Tuomo Turunen har TFF inlett förhandlingar med IFK Göteborg.

I offensiven ser det betydligt ovissare ut.

– På forwardssidan har vi nästan bara frågetecken för tillfället, säger Alf Westerberg som liksom klubbdirektören Lasse Larsson gärna ser Gefles yttermittfältare Jonas Lantto i TFF nästa säsong.

– Han hade varit utmärkt, han har varit riktigt bra i år med sin speed och genombrottsförmåga. Jag känner till honom sedan han var med i P87-landslaget, berättar Westerberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons