Annons
Nyheter

Äntligen gräs för TFF

Nyheter • Publicerad 29 februari 2008

I onsdags tränade TFF på gräs för första gången för året. En rekordtidig premiär. På lördagen väntar match på samma underlag mot AB Köpenhamn.

– Vi får en längre sammanhängande period där vi kan vara på riktigt gräs i 18 dagar och slipper byta underlag. Vi går inte på konstgräs igen förrän efter vårt läger i Spanien, säger Alf Westerberg.

Annons

TFF:s allsvenska premiär sker på just konstgräs, på Behrn Arena i Örebro, men nu får alltså laget möjlighet att under en tid känna på gräs med klorofyll.

Inför matchen mot AB Köpenhamn pratar assisterande tränaren om vikten av att lägstanivån måste flyttas upp.

– Även om inte tajmingen är perfekt så ska fundamenten i vårt spel sitta där. Vi måste ha bra lägstanivå. Sedan ska vi vara medvetna om att även om underlaget är bra för den här tiden på året så kan det självklart påverka spelet, säger Alf Westerberg.

Martin Falkenby

Avspark

TFF–AB Köpenhamn

n Startelvan: Johan Dahlin–Thommie Persson, Jens Sloth, Rasmus Bengtsson, Mattias Nylund–Paulino, Mattias Thylander, Jonas Bjurström, Erik Sundin–Andreas Drugge, Michael Mensah

n Avspark: Lördag 13.00 på Östervångsstadion

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons