Annons
Nyheter

Ännu en skada: "Knät vek sig"

TFF:s skadeelände tar aldrig slut. På torsdagen drabbades Mikael Bengtsson av en knäskada. "Vi befarar att det är rätt så allvarligt", säger Alf Westerberg.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2008
Mikael Bengtsson, 26, är den senaste TFF-spelaren att skada sig. På torsdagen vek sig högerknät och ytterbacken riskerar ett längre skadeuppehåll. Arkivbild: Tomas Nyberg
Mikael Bengtsson, 26, är den senaste TFF-spelaren att skada sig. På torsdagen vek sig högerknät och ytterbacken riskerar ett längre skadeuppehåll. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Det var på förmiddagsträningen som ytterbacken föll ihop.

- Jag skulle springa åt höger då knät vek sig. Det gjorde on t och jag fick halvt panik eftersom det knakat till i knät, säger Mikael Bengtsson.

Annons

26-åringens karriär har i stort sett varit fri från skador, men nu kan han tvingas till ett längre uppehåll från fotbollen.

- Jag vet inte vad det är. Peter Malmgren (lagläkaren) ska titta på knät i morgon (läs i dag) men det krävs nog magnetröntgen eller titthålsoperation för att se vad det är.

Hur mår du?

- Det är ju inget man dör av, men det är jobbigt, riktigt tråkigt. Jag vet inte hur länge jag blir borta. Mikael Bengtsson har spelat i åtta av elva allsvenska matcher i år, hälften som startman. Han är en i raden TFF-spelare som förmodligen är borta för längre tid:

ºKristian Haynes ska opereras för sina ljumskproblem.

Prognos: borta två månader.

ºMax Fuxberg har i två månaders tid dragits med skadad lårmuskel.

Prognos: väntar på besked från torsdagens magnetröntgen.

ºFisnik Shalas ljumskproblem handlar troligtvis om bråck.

Prognos: Eventuell operation och i så fall åter om ungefär fem veckor.

Annons

ºAndreas Wihlborg vars ömmande högerhöft förvärrats. Kan inte träna för fullt.

Prognos: Felsökning pågår och innan den är klar är prognosen oklar.

ºErik Sundin som sträckt muskel i låret.

Prognos: Missar matchen mot Göteborg (tisdag) och troligen även Djurgårdsmatchen (nästa söndag).

TFF har hela säsongen drabbats av skador och trenden oroar lagets assisterande tränare.

- Det vore fel att säga att det inte oroar. Vi får följa upp det här noggrant med hjälp av vårt medicinska team, säger Alf Westerberg som inte tror att det finns en gemensam orsak bakom alla skador.

- Jag vet inte om man kan sätta fingret på vad det är. Se på Mickes skada som ingen i världen kunnat förhindra, där knät ger sig utan något som helst yttre våld. Sånt händer, men det händer tyvärr lite för ofta…

Mikael Bengtsson säger att alla skador gjort att spelarna själva tagit upp saken internt.

- Vi snackade om det men kom inte fram till om det är ren otur eller vad det är. Många har känt sig bra i sina kroppar och därför handlar det nog om tillfälligheter. TFF har till den här säsongen ökat träningsdosen och Alf Westerberg säger att det kan vara en orsak till en del av skadorna.

- Vissa har inte tålt belastningen. Sedan kan vi ju inte skruva ner nivån om vi nu vill komma någon vart.

Ljuset i TFF:s skademörker är att Thommie Persson tränar för fullt och så även Michael Mensah efter sin blindtarmsoperation.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons