Annons
Nyheter

Anders Andersson: "TFF en jättebra klubb"

TFF letar innerbackar. Och ratade MFF:aren Anders Andersson funderar över sin fotbollsframtid. Parterna kan vara på väg att finna varandra. "TFF är en jättebra klubb", säger Anders Andersson.
Nyheter • Publicerad 17 december 2008
Anders Andersson. Arkivbild: Bass Nilsson
Anders Andersson. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Landslagsmeriterade Anders Andersson grubblar fortfarande över framtiden. Den 34-årige mittbacken som ratades av Malmö FF har inte bestämt sig ännu. Det kan bli att han slutar med fotbollen. Det kan också bli att han fortsätter på elitnivå.

- Jag har ett par alternativ som är bra, som känns intressanta på elitnivå. Men det ska kännas rätt också. Det ska kännas att jag har kraft och motivation att ge hundra procent, annars blir det inget, säger Anders Andersson.

Annons

Vad säger du om intresset från TFF?

- En jättebra klubb, det är en smidig lösning som gör att jag kan bo kvar. Det är ett av de alternativ som är intressanta om jag väljer att fortsätta.

I TFF har Andersson många gamla bekanta; Tom Prahl, Alf Westerberg, Mattias Thylander och Lasse Larsson bland andra. TFF riskerar att tappa sitt framgångsrika mittbacks-par från 2008. Landslags-mannen Rasmus Bengtsson är eftertraktad på transfermarknaden och Jens Sloth har opererats för testikelcancer.

- Vi har pratat med Anders, men vi vet ju inte om han ska fortsätta spela ännu, säger klubbdirektören Lasse Larsson.

TFF har fler namn i kikaren. I höstas var Peter Abelsson och besökte klubben.

- Ett socialt besök, menar Lasse Larsson.

- Men en frisk Abelsson är en mycket bra spelare.

31-årige Peter Abelsson har gjort tre säsonger i Viking Stavanger i tippeligan, men det senaste året har spolierats på grund av en knäskada.

- För ett halvår sedan började jag fundera om det skulle bli någon fortsättning. Nu är jag sugen på att testa lite mer, säger Peter Abelsson som tränat med Viking de senaste två veckorna.

- Jag har kunnat köra nästan fullt ut, säger han. Efter tre säsonger i Norge vill Abelsson fortsätta karriären i Sverige.

Annons

- Jag har ambitionen att spela i allsvenskan. Jag har pratat med några klubbar. Men vi får väl se, jag är inte hundra procent i mitt knä.

Kontraktet med Viking går ut vid årsskiftet. Han stänger inte dörren för en återkomst till TFF.

- Det skulle väl kunna vara en möjlighet. Jag och min sambo har bott i Malmö länge och känner oss ganska rotade där. Tom och jag har haft lite kontakt, han har frågat hur det går med knäskadan och så.

Peter Abelsson kom till TFF 1999 och lämnade hösten 2004. Hans och sambon Annas närmaste projekt är att sälja huset i Stavanger.

Lasse Larsson är måttligt optimistisk när det gäller en återkomst tilli TFF.

- Ett långskott bakom egen blå, för att tala hockeyspråk, säger klubbdirektören.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons